Forum Smärta


Starkare tabletter mot kronisk huvudvärk?

Jag fick panacod av läkaren, men det hjälper nästan ingenting. Finns det några starkare tabletter som hjälper mot kronisk värk?? Jag skulle verkligen önska att det fanns nått....

Det är egentligen en ganska likvärdig medicin,men ändå snäppet över vad gäller smärtlindring särskilt om man tar vilken dos som helst ovanför den lägsta (50mg). Medicinen jag pratar om heter tramadol. Precis som panacod(som främst innehåller kodein som omvandlas till morfin) Så är tramadol ett syntetiskt framställt morfin (och ungefär likvärdigt/något starkare än panacod). Panacod innehåller även paracetamol som är gift och avfall för din stackars lever. Tramadol är där mycket snällare även om bieffekterna i övrigt är detsamma såsom att eventuellt bli mycket hård i magen. Gå till din doktor och be att få byta medicin till Tramadol och få testa 50mg , 1-2 tabletter mot smärta. Det ska INTE vara depot tabletter,så kallade slow release, då dosen på dessa 50-100mg tabletter är såpass låg att depot formen ger mindre lindring än en voltaren. Om 50-100mg tramadol ej ger lindring bör du kolla upp ditt blodtryck och se om det kan ligga bakom huvudvärken,sen kan du även kolla med läkaren om att äta 100mg tramadol tabletter 1-2 gånger alternativt 200mg tramadol tabletter 1 gång om dagen i depot form(Slow release) så du får en jämn lindring under 24 timmar. Mitt tips är att du skriver ut det jag skrev här och berättar att du fick rådet via internet på en läkarsida,och så låter du din doktor som har bättre koll än jag på din individuella sjukdomshistorik,för och nackdelar etc. Och sedan kan han göra en bedömning. Min bedömning är att tramadol alltid är att föredra om ingen biverkan eller sjukdom förhindrar,då panacod(med sitt paracetamol) är så otroligt skadligt för levern. Lycka till!


Om du har en lång väntetid till nästa läkarbesök kan du med fördel ringa till läkaren och be om en akut-tid eller ta upp detta över telefon, du kan också träffa vilken allmänläkare som helst(dvs vilken vårdcentral/mottagning du vill) och förklara situationen samt med stor fördel ta med ovanstående text i inlägget innan i utskriven form på ett vanligt A4 och förklara din situation. Alla läkare kan se din historik med din tillåtelse och han kan även sedan informera din husläkare eller vem som nu håller i din primära behandling ifall han genomför någon förändring, så din primära vårdgivare kommer vara med på noterna du väljer att gå via någon annan först om smärtan är för akut för en ev lång väntetid hos honom/henne du normalt går till. Lycka till!


Har din läkare tänt att du ska ta panacod kontinuerligt mot huvudvärk? Eller ska du ta det vid tillfälliga attacker med huvudvärk?? Panacod är beroendeframkallande (morfinliknande) och är väl inte det mest optimala att gå på hela tiden..kan tänka mig att det snarare ger mer huvudvärk om det bli en tillvänjning för kroppen (obs min tolkning!). Däremot om du tar det emellanåt, så (tror jag) att du kan ta dosen tillsammans med en ipren (400 mg) för en mer optimal effekt. Panacod är paracetamol (lika som alvedon) som kan kombineras med ipren (som är ibuprofen - NSAID), vilka tillsammans brukar ha bra effekt mot huvudvärk och andra smärttillstånd. Nu vet jag inte säkert hur det är eftersom panadod även innehåller kodein, men jag tror inte det någon fara att blanda med ipren, men det är bäst att fråga rådgivningen. Om du nu tår ibuprofen vill säga! Hoppas du blir av med värken!


Jag har kronisk huvudvärk, jag får det inte i attacker, jag har det hela tiden så det är inte någon akut smärta... Jag vet inget om värktabletter men tramadol kanske är bättre, kanske ska föreslå det för läkaren... Jag är inte allergisk mot nått (så vitt jag vet). Jag är rätt så van vid den här värken för har haft det så länge, men ibland blir jag sååå less och vill bara att det ska försvinna..


Kanske du skulle prova med Naproxen, som är snällare mot kroppen - men det är ju heller inget du ska ta för ofta - du skriver inte hur ofta du måste ta Tramodol?
 


Nackmassage apparat - https://bit.ly/2twwIO8
En bra massageapparat som gör att jag inte har lika mycket spänningar, tycker också att min huvudvärk minskat sen jag började med detta. Billigare än att gå på massage varje månad som jag gjorde tidigare och ett bra köp.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons