Forum Smärta


Smärtskola/rehab

Min smärtläkare vill skicka mig på rehabträning/smärtskola. Hon förklarade lite vad det var men jag förstod inte riktigt. Det jag förstod är att det är 4 dagar i veckan i 6 veckor. Jaha..sedan då..eller vad skall man lära sig under de dagarna? Nu lider jag också av depression och är inne i en dålig period varav smärtläkaren ville prata med min psykiatriker...orolig..är rädd för vad de kan hitta på. Min smärtläkare tror inte på diagnosen depression...ursäkta????? Behöver jag säga att mitt förtroende för den läkaren = noll! Jag sade bestämt att jag inte vill gå i någon smärtskola nu men sedan kankse...hon fick gärna skicka remissen. Är det någon som gått på smärtskola i den här formen..eller liknande? Nyfiken..om jag får möjligheten skall jag då gå..är osäker ifall energin finns?

Hej Lynx! Har du fått chansen att få gå på smärtrehab så ska du ta den. Om det visar sig att det blir för mycket för dig med 4 dagar i veckan kan man få nedsatt schema. För mig var smärtrehab vändpunkten i mitt liv. Där finns läkare, psykolog, kurator, sjukgymnast och arbetsterapuet. Man lär sig hur man ska göra för att lära sig att hantera sin smärta och avslappning och en masssa annat, skulle jag skriva här hade det blivit en uppsats på minst 4 sidor. Jag tror faktiskt att du missfötstår din smärtläkare. Alla med smärta är mer eller mindre deprimerade men det beror oftast på att man har kronisk smärta , kanske ovisshet mm. men för det behöver man inte ha diagnosen depression. Kropp & själ hör ihop och därför går livet upp och ner för varje gång man varit nere blir det lättare att ta sig upp för att man får "hjälpmedel" på smärtrehab hur man ska göra och därför blir det lättare att ta sig upp igen. Som person med kronisk smärta så har du en rättighet att alltid ha tillgång till en samtalsterapeut eller liknande för att alltid gå med smärta tär otroligt på en, jag vet, det tär även på ens omgivning och är man inte försiktig kan man förlora sina vänner. Ta hand om dig, många kramar Musiktina!


Det är väldigt stressande att ha ständig smärta och man blir både trött och deppig. ett bra smärtrehab kan få dig att tackla dina svårigheter på ett bättre sätt och hitta det positiva i tillvaron. Där kan man också utreda din smärta och vilken behandling som är bäst.Lycka till!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons