Forum Smärta


Smärta under vänster revben!!

Hej!Jag har sökt runt på väldigt många sidor men får ingen klarhet i vad egentligen det är jag kan ha.Till och från så hugger det till under vänster revben, det avtar ganska snabbt men det har hänt att det sitter i så att man inte kan ta djupa andetag men det släpper allteftersom.Några gånger nu så har jag vaknat med att det gör ont under vänster revben, det "sticks" inte eller hugger inte,  utan det känns mer som att något skulle vara inflammerat eller uppretat..Gallblåsan är bortopererad och likaså blindtarmen. Finns det någon där ute som känner igen dessa symptom och som kanske har uppsökt läkare för det?Är tacksam för dom svar jag kan få! MVH EmmyPs. Ej gravid.

Hej!
Jag kan också få ont på samma ställe i bland. Det är där tjocktarmen har en vääldig krök, och  jag har lagt märke till att jag får ont där om/när jag är lite trög i magen. Kanske det är så att det spänner i tarmen när födan ska passera där eftersom det kan vara lite trångt pga den skarpa kröken. Bara en tanke.....


Hej!
Precis så har jag haft i snart 50 år! Fick det förklarat av en läkare som hade samma besvär. Det är en nerv som går mellan några av revbenen på vänster sida och som lätt kommer i kläm! Det finns vissa rörelser jag absolut inte kan göra som att stå framåtlutad och rensa ogräs med vänster hand, då blir den här nerven hopklämd. Vissa perioder har man mer ont, och ibland kan det gå långa tider utan att det gör ont så ofta. Sträck ut din vänstra sida på kroppen, lyft vänster axel uppåt så det blir mindre tryck mot nerven, det brukar hjälpa vid akuta stadier. Det känns verkligen som om man får en kniv genom hjärtat när det gör som mest ont (hur nu det känns). Man lär sig leva med detta och det är inget farligt.
Ont i tjocktarmen tycker jag känns på ett annat sätt. Det kommer inte på samma plötsliga sätt och lindras inte genom att sträcka ut kroppens vänstra sida. 
Hälsningar
Gunilla
 

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons