Forum Smärta


Smärta, svullnande och smattrande knän efter hopp, vad ÄR detta?!

Hej,Nu vet jag inte riktigt vart jag skulle lägga den här frågan. Ber om ursäkt om det blev tokigt.
För 10månader sedan hoppade jag ner från en höjd, ca 60 - 70cm. Dvs inget monsterhopp utan ett vanligt skutt, jag landade på båda fötter. Därefter fick jag otrolig smärta i höger knä och det svullnade nästan på en gång. Jag hade väldig smärta när jag skulle gå ner till knästående (arbetar som elektriker), huggande smärta och jag kunde inte gå ner helt och sitta på höger knä alls utan det gjorde på tok för ont. När jag skulle resa på mig var det otroligt svårt att räta ut benet, kändes segt på något sätt. Hade även väldiga problem att gå i trappor etc.
Trots detta fortsatte jag jobba eftersom jag tänkte att det kommer gå över. Nu 10månader senare har det blivit bättre, dock inte helt bra. Knät sväller fortfarande upp och blir stelt efter att tag under belastning (gå, springa) och håller i sig flera timmar, men smärtan är inte alls på samma sätt som den var tidigare, utan den är mycket lindrigare nu. Bör även nämna, om jag böjer knät (liggandes på sida utan belastning) så får jag mitt knä att låsa sig lite halvt (knäskålen låser sig och ibland hoppar den bara till, smärta uppstår). Har även fått rejäla knakningar och knastrande efter det här hoppet. Före det hade jag inga problem alls med något sånt. hoppashoppas nån vet något, tack på förhand isåntfall!!!
Har gjort MR och där konstaterades att minisk, ledband och övrigt såg bra ut. Det oropeden hittade var att det låg en broskbit i ledbandet som jag förstod det?, gick inte att veta om den låg inkapslad eller om den var lös heller. Dock började ortopeden med att säga att bilderna från MR såg bra ut, hittade inga fel. Efter lite diskussion nämnde han den här broskbiten men fick inte svar om det kunde vara den där broskbiten som ställde till med besvären jag har. Det är därför jag skriver här, hade velat ha svar från någon som tror sig veta vad detta kan vara. Vad som egentligen hände med mitt knä när jag landade från det där hoppet. Hade känts otroligt skönt att bara få veta vad det kan tänkas vara så jag får luska vidare i problemet och veta hur jag ska hantera det!
hoppashoppas det finns nån vänlig själ som törs ge sig på det här, för jag har verkligen ingen aning! Trots diskusioner med läkare och sjukgymnaster känner jag mig inte ett dugg klokare.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons