Forum Smärta


Smärta och värk i underben samt fötter

Jag skulle med detta inlägg vilja berätta om mina problem med förhoppningen att någon har upplevt något liknande, och sålledes kan leda mig vidare i mina efterforskningar då ett antal experter hittills inte lyckats ställa någon diagnos eller lindra mina besvär.
Kort historik: Fick diagnosen fibromyalgi för ca 15 år sedan. För ca 10 år sedan började fötterna besvära mig och orsaken sades vara plantar fascit, vilket lindrades med formgjutna inlägg. Gick jag långa sträckor eller stod ĺånga stunder så fick jag ont, men inte värre än att smärtan oftast gick över på ett par dagar.
För ca 2,5 år sedan fick jag ganska plötsligt ofantligt ont i fötterna och i underbenen, och hade svårigheter att både gå och stå.
Minsta belastning triggar igång smärtan och en ihållande värk. Det enda som lindrar något är att inta horisontalläge. Smärtan/värken avtar under natten för att sedan byggas upp igen av den ringa belastning som det över huvud taget är möjligt att utsätta dem för.
Jag har varit hos sjukgymnaster, ortopeder, smärtläkare, neurolog och reumatolog, men ingen av dem har kunnat ge mig någon diagnos och sålledes inte heller kunnat  bidraga till någon förbättring. 
Vissa perioder har varit lite lindrigare men sedan ett år tillbaka så kommer jag knappt utanför dörren. Äter Saroten och Lyrica samt morfin vid behov.
Jag kan väl ändå inte vara den enda med besvär likt detta?
 
 

Har också som insändaren mycket besvär i benen och behöver ligga i horisontalläge och kan ej ha det ena benet på det andra. Har börjat ta värktabletter numera dagligen, tar Naproxen 1x2. Alvedon har inte hjälpt något vidare. Har sen många år mycket känsliga benhinnor. Tar ca var 3e kväll Magnesium  med gurkmeja även Great Earths Bvitamin.(kanske behövs mer b-vitamin?) Även i ca 2 år nu tagit minst en om dan av  VitaePro. Doktorn har skrivit ut starkare värktabletter som jag ej börat ta ännu. Detta antagligen (har inte pratat ännu om de starkare tabl. som möjligen är mer för ryggont. Har ingen disk mellan 4 o 5 och S1 inte riktigt bra.
Tacksam också för förslag som kan hjälpa. Jag behöver gå mer än jag gör, men klarar lättgympa och en del redskapsövningar på gym.


Undrar om ni möjligen hade polio som barn? Problemen stämmer väl överens med Postpolio (sena effekter av polio).


Hej Lin, tanken var god men jag har aldrig haft polio.


Danne, lite senkommen fråga, men har du fått mer klarhet i vad dina besvär kan orsakas av samt givet om du har fått adekvat hjälp?

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons