Forum Smärta


Smärta i vaderna när jag går, någon som har likadant?

Hej! Jag är en 19-årig tjej som har haft smärta i mina vader varje gång jag går i ca 7 år. Smärtan kan jag bäst beskriva som en blandning mellan mjölksyra och kramp fast tillskilland mot när man har kramp och känner att man behöver räta ut benet känner jag att smärtan blir bättre om jag böjer upp benet med hälen uppåt. Smärtan kommer efter ca 3-5 min när jag går i ca 4-5km/h. Så jag kan alltså inte gå i vanlig promenad-tempo utan att få ont. Ju längre jag går ju värre blir det (det går alltså inte över efter en viss tid) och tillslut känner jag att jag knappt orkar hålla mig själv uppe.
Jag har vart hos vårdcentralen som har tagit blodprover flera gånger under de här senaste 7 åren och för ca 1.5 år sen var jag hos först en neurofysiolog och gjorde en undersökning men de hittade ingeting och sen var jag på magnetrönken där de rönkade min ländrygg men de hittade inget fel på mig då heller. Eftersom att jag haft det här så länge så påverkar det ju både min psykiska och fysika hälsa och jag börjar bli väldigt trött på det här. När jag först fick såna här "kramper" var jag normalviktig men nu har jag blivit överviktig eftersom att jag inte kan röra mig.
Min fråga är om det är någon som känner igen sig eller om de känner nån som har haft det likadant? Jag vill verkligen veta vad det är som händer i mina ben när jag går så att jag kan fixa det.

Hej

Jag råkade ut för exakt samma sak för några månader sedan. Kunde inte förstå varför.
Sen slog det mig att kanske det var nåt fel på skorna och bytte. Dagen efter kände jag inget och har inte känt det igen efter det. På grund av att de skorna inte används längre. Googlade lite och hittade att man kunde få ont i antingen hälen eller vaden när man går i för platta skor. Och hälen har jag känt av tidigare, längre tillbaka. Det går att köpa sulor vet jag men har inte testat än. Men de absolut skönaste skorna att gå i är Rieker, har aldrig någonsin ont i fötterna när jag använder dessa.
Lycka till med vaderna!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons