Forum Smärta


Smärta i stortåns trampdyna

Hejsan
Jag är lite orolig för den plötsliga smärtan jag fått i trampdynan (endast bakom vänster stortå). Området svullnar upp kraftigt under dagen för att på morgonen gått ner lite. Jag måste tejpa området för att överhuvudtaget kunna gå på foten. Har haft besvären i snart en vecka.
Bakgrund:
Har sedan snart 3 år haft hälsporre (plantarfascit) i båda fötterna, men kraftigast i den högra hälen. Jag har provat allt i behandlingsmetod, från spikmatta och Jojaskor till naprapatbesök med störvågsbehandling och tejpning. Jag har idogt stretchat foten och går alltid i ortopediska fotinlägg. Sista tiden har jag gjort mycket tåhävningar och inte sällan med vikter på gymmet. Jag är 67 år, men välbevarad och tränar ganska tufft på gym 3 dagar i veckan. Spelar mycket golf, men sista åren har det blivit mycket åkande i golfbil pga fötterna.
Kan min plötsliga smärta bero på tåhävningarna, eller tror ni det kan ha med att jag alltid går i de formgjutna skoinläggen. Har ofta lagt tyngden på mina framfötter pga av besvären i hälarna. Jag smörjer in det inflammerade området med Ibumetin 5% gel tre ggr om dagen, men verkar ännu inte ha hjälpt något. Vad rekommenderar ni?

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons