Forum Smärta


Smärta baksidan revbenen på båda sidor!

Hej! Jag är en kille på 28 år som håller på en del med kampsport. Ohh, han får skylla sig själv kanske ni tänker :) Men, sedan 6 veckor tillbaks så har jag ont på baksidan utav revbenen och i muskulaturen nedanför.. Vrider jag ryggen känns det lite som att jag får kramp under revbenen... Trycker jag på själv benet sticker det och gör faktiskt jäkligt ont.. Anledningen till att jag fråga är för att smärtan blir bättre och försvinner nästan helt när jag blir ordentligt varm.. Så en spricka i revbenen känns uteslutet? Kan det vara brosket mellan revbenen plus att muskulaturen blivit skadad? Tycker det är märkligt att det varken blir sämre eller bättre.. Ska man prova en Ipren-kur? Stretcha eller inte stretcha? Tänker lite att när jag inte har så hemskt ont så av erfarenhet får man inte så mycket hjälp hos läkaren då.. Hade varit väldigt tacksam för svar :) Tack på förhand!

Du får ta det försiktigt när du sportar!


Låter lite som de låsningar jag får i revben och bröstryggen. Det är svårt att ta ett djupt andetag eftersom det känns som om lungorna inte får tillräckligt med utrymme och att det gör otroligt ont. Det kan pckså ha blivit en inflammation, som följd av slagen, och det bästa då tycker jag är diklofenac, som finns att köpa receptfritt på apoteket. Lycka till och hoppas att du snart blir bättre annars kanske du måste söka för det.


Jag brukar massera de ömma punkterna på och mellan revbenen både på mig själv och på andra. Använd fingertopparna och anpassa trycket till önskad smärtnivå. Hjälper alltid! Lycka till


Ah, diklofenak ska kanske provas då.. Gick på en liten ipren-kur nu för egen maskin men upptäckte precis att det inte är något bra i samband med SSRI.. Detta hade jag inte en aning om och ska genast sluta såklart.. Är det inte bättre nästa vecka så får jag ringa doktorn tror jag.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons