Forum Smärta


Smärta

HJÄÄÄLP SNÄLLA HJÄÄÄLP MIN 26 ÅRIGA DOTTER DETTA ÄR ETT NÖDROP FRÅN FÖRTVIVLAD PAPPA!! Vart skall jag ta vägen med detta?Min 26 åriga dotter har pluggat nu i 4år på universitetet 90%vid datorer,har sen 2 år tillbaka hemska smärtor i muskel under skulderbladet,ortopedkirurgen har magnetröntgat ingen synligt fel,hänvisar till kiropraktiker natrapater sjukgymn,hon har en kraftig hård muskelknut men inget hjälper hon går hos kiropaktiker 1 gång i mån å men värken kommer tillbaka hon är nu utfattig och måste sluta jobba hon måste äta starka värktabletter,hon pratar om självmord.DETTA ÄR ETT NÖDROP från förtvivlad pappa,vad säger svenska läkarvetenskapen?FINNS NÅGON HJÄLP FRÅN DENNA SMÄRTA??Snälla svara nånting,jag förstår att ni inte kan lösa detta problem,men kanske kan säga nånting. Pappa Anders

Lider med din dotter, just den smärtan du beskriver lider jag av själv och det enda som lättar när muskeln är stenhård är muskelavslappnande. Paraplex i första hand och stesolid har bäst effekt enligt mig när smärtan är outhärdlig. I akuta situationer fick jag även morfinliknande preparat men annars tycker jag inte läkarna kunnat göra ngt åt just skuldersmärtan. Äter också anti inflammatoriskt för förebyggande inflammationer och det gör att muskeln inte blir så akut värkande men den kroniska är ändå smärtsamt så vet inte ifall det är bra mediciner i längden för just den specifika smärtan. Jag tror att en sjukgymnast är att rekommendera före alla andra, massage,akupunktur,ultraljud,chockvågsbehandling. Allt är klart värt att testa.


Säg till dotter att ringa till en sjukgymnast där kostar de ju som ett läkarbesök. Det är bättre med en sjukgymnast den kan förklara hur muskler & nerver fungerar en kiropraktor arb inte på samma sätt. Tror inte en gg i månaden hjälper. Jag går tre till fyra gg i veckan har samma problem men då är jag också stelop i nacken. röntgades också men de syns ju ingen. Tyvärr så ger ju jobb framför datorn mer värk än man tror. Kroppen är ju byggd för att användas men då på rätt sätt. Jag hoppas verkligen ni tar i kontakt med en sjukgymnast så hon får hjälp. Det går att lösa :). Lycka till!


Naprapater har rätt att ta tag i och  de har kunskapen att återställa mycket.
Sjukgymnasterna får ej gå in på djupet.
Kontorsnacken blev mycket bättre med naprapati, fysioterapi och core-gympa för min del.
Men numera tar datorerna över allt mer.
(lika hårt drabbad blev inte jag, som vi kan se blivit vanligare på senare år)...
 

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons