Forum Smärta


Sv: Skadat lårmuskel fästet till knäskålen?

Hej, jag har skadat mig i närheten av högra knäskålen, det gör ont i muskeln vid ovansidan av knäskålen där lårmuskelns fäste sitter (tror jag), jag har tittat runt på internet efter bra information om denna sortens skada men det är inte så enkelt. Däremot har jag hittat lite om skada på "lårmuskelns fäste vid knäskålen" (quadriceps tendon). Jag var hos en sjukgymnast för ett par dagar sedan som kollade på skadan men kunde inte säga vad det var. 
Det är rejält uppsvällt runt skadan, hårt, sjukgymnasten sa att det var vätska i knät. Men hon kunde inte kläcka ur sig om vad det kunde vara för skada. 
 
Skadan fick jag för ca en vecka sedan då mitt högra ben och knä var väldigt stelt, jag stretchar varje dag och oftast räcker det inte med stående stretch av lårmuskeln så jag satte mig ned på golvet på knä, då stramade det rejält i låret och knät och det var som om något (lårmuskelfästet?) sträcktes/brast och det gjorde fruktansvärt ont. Jag slutade stretcha på en gång. Dagen efter var knät uppsvullet och det gör nu fruktansvärt ont att gå, böja på benet (kan inte mer än 90 grader), nedförsbacke och trappor nedför gör ondast, uppför går ganska bra men det gör ont. Jag vet att muskeln inte brast helt för då skulle jag inte kunna lyfta benet, vilket jag ju kan.
 
Jag är 22 år, så jag har ingen gammal stel kropp. Jag tränade regelbundet innan skadan både kondition och styrka, stretchade och tränade yoga dagligen. Jag är inte överviktig. Däremot har jag varit rätt så stillasittande i två månader pga överansträngt vänster knä. Kanske därför höger ben var stelt? 
 
Kan det vara så att jag har sträckt mitt lårmuskel fäste? Om ja, är det vila som gäller? Har sett att man kan använda en tennisboll runt skadan för att massera muskeln, bra eller dåligt? Jag ska till sjukgymnasten om en vecka igen men jag vill inte behöva gå ännu en vecka med ovisshet och smärta. (smärtstillande tabletter hjälper inte). Bör jag åka till sjukan?

Hej, Har precis varit ute för en ridolycka sjäva med en massa skador, jag tycker att du skall ta dig till läkarcentralen och begära en akut remiss för magnetröntgen och knäet skall helst tömmas för att du inte skall riskera att få slemsäcks inflammation.


Tack för svaret, Whatever. Och vad tråkigt att höra att du råkat ut för en ridolycka, krya på dig!
 
Jag hoppas verkligen inte att det behövs tömmas då jag är sjukt rädd för sprutor..

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons