Forum Smärta


Skada

Hej! Jag är en 15 årig tjej som spelar handboll. För kanske 3 dagar sedan så blev jag fälld på träningen och åkte med huvudet före på rygg in i väggen. Min nacke blev som ett L... Jag kände ingen smärta då utan gick upp och fortsatte springa men dagen efter och nu 3
Dagar senare känner jag av det när jag tex ska böja nacken. Bör jag kolla upp dethär tycker ni?

Mvh

Hej

JA, absolut. Det är väldigt viktigt att du går till läkaren. Även fast du har lite ont nu, så kan du med tiden få mer besvär och då är det bra om du har läkarintyg på det.

Du kan i värsta fall brutit nacken, fått fraktur på den eller fått en kronisk nackskada.

Se till att få nacken röntgad.

Jag har själv en whiplashrelaterad nackskada (trafikolycka). Det var likadant där, att jag bara hade lite ont i början, men att jag fått mycket mer symtom med tiden.

Du är så ung, så se till att få en ordentlig undersökning.

Problemet är dock att den svenska sjukvården inte kan läsa av röntgenbilder om det är skada på ligament och liknande. Så även om du skulle röntga dig och dom säger att dom inte kan se nån skada, så kan du ändå ha en.
Det finns en annan typ av röntgen ( kommer inte ihåg namnet), den görs dock inte i Sverige (Norge och Finland), den är bättre.

Läs gärna mer på nackskadeförbundet.se.
Googla oxå "whiplashrelaterad symtom", det kommer upp en sida från whiplashgruppen.info (olika symtom).

Hoppas du inte blev alldeles förskräckt nu.....men nacken är en väldigt känslig del av kroppen, då det är bättre att kolla upp det en gång för mycket, än en gång för lite.

Hoppas du blir bättre
Linda


Hej JA, absolut. Det är väldigt viktigt att du går till läkaren. Även fast du har lite ont nu, så kan du med tiden få mer besvär och då är det bra om du har läkarintyg på det. Du kan i värsta fall brutit nacken, fått fraktur på den eller fått en kronisk nackskada. Se till att få nacken röntgad. Jag har själv en whiplashrelaterad nackskada (trafikolycka). Det var likadant där, att jag bara hade lite ont i början, men att jag fått mycket mer symtom med tiden. Du är så ung, så se till att få en ordentlig undersökning. Problemet är dock att den svenska sjukvården inte kan läsa av röntgenbilder om det är skada på ligament och liknande. Så även om du skulle röntga dig och dom säger att dom inte kan se nån skada, så kan du ändå ha en. Det finns en annan typ av röntgen ( kommer inte ihåg namnet), den görs dock inte i Sverige (Norge och Finland), den är bättre. Läs gärna mer på nackskadeförbundet.se. Googla oxå "whiplashrelaterad symtom", det kommer upp en sida från whiplashgruppen.info (olika symtom). Hoppas du inte blev alldeles förskräckt nu.....men nacken är en väldigt känslig del av kroppen, då det är bättre att kolla upp det en gång för mycket, än en gång för lite. Hoppas du blir bättre

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons