Forum Smärta


Sjukt ont i fötterna som vandrar upp mot vader och knän.

Jag ska försöka förklara mig bra.
Jag har diabetes 1 sedan 10år ungefär jag är nu 29år.
Socker är okej men sista tiden krånglar det mycket (troligen för att vi fick tvillingar för 1,5år sedan och ena tösen va hjärtsjuk plus att vi stod i ett husbygge och dålig sömn. Barnen vill inte sova hela nätterna)
Nu till problemet.
För ca 2-3 år seda började jag få ont i fötterna när jag va ute och gick . Det sved under fötterna. Jag sökte hjälp på diabesmottagningens fotvård. Hon tyckte fötterna såg bra ut och såg inga fel. Jag skickades på gång analys men samma sak där.  Jag träffade en ortoped som sa att fötterna såg bra ut och det finns inget ställe under fötterna som gör ont om man trycker.  Diabetsläkaren säger/tror inte det har med diabetes att göra för mina värden är för bra. jag har träffat en lektimerad kiropraktor som sa att det va benhinneinflamation och (rätta mig om jag har fel) att foten är söndertrampad och krossad under så han fick trycka krossa det igen så det skulle läka rätt igen. Dock utan resultat.
Nu sista året har allt blivit mycket värre. Jag går inga promenader. Jag haltar alltid iväg när jag ställer mig upp de första stegen. Samma om jag ska gå upp på natten så haltar jag iväg, efter att ha ätit så haltar jag iväg. Och det gör ont i hela vaderna.
I somras va jag långledig och renoverade huset. Jobbade dygnet runt med huset i princip. Efter ett tag märkte jag att jag inte hade ont. Sen börja jag jobba och allt kom igen. Nu vid jul va jag långledig igen. När jag kom in på min tredje vecka ledigt så halta jag inte iväg som tidigare och det blev bättre. Nu är jag tillbaka på jobbet och problemet är tillbaka. Det hjälper inte om jag vilar 2-3 dagar jag behöver va hemma länge före det ger något.
Jag jobbar i fabrik och har inget sittandes jobb.Vad ska jag göra?
Min kiropraktor tyckte jag skulle få kortison i fötterna.
Tips?  Finns det bätte jobbskor. Alltså super mjuka skor. Enda kravet är stålhätta ?
Jag har sulor från ortopedtekniska men hjälper inget.
 

Det verkar som om du har fått plantarfacit = hälsporre. Men dessutom inflammerade senor under hela foten. Försök med att prova in fotbäddar hos nåt fotlab, de kosta ca 1600 kr men det är värt det, och naturligtvis skor som de ryms in i. har själv både för inneskor och uteskor, och symtomen känner jag igen som du berättar om. / holm
ser sen att du har redan ort-sulor

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons