Forum Smärta


Sertralin+Cymbalta+Lamotrigin+Tryptizol

Hej! Jag har lidit av smärta sen i 14 årsåldern då jag led av utbrändhets depression och anorexia. Sedan dess har jag lidit av svår smärta i kroppen, depression och evig trötthet. I början försökte jag gå till olika läkare för att få hjälp med min smärta men jag fick bara förklaringen att jag hade ont för att jag var deprimerad. Till slut tröttnade jag på att försöka och stod hellre ut med smärtan eftersom jag hatade att gå till läkare. Men efter att förra sommaren ha jobbat säsong utomlands var min kropp och jag helt utsliten. Så när jag kom hem fick jag söka psykisk hjälp, vilket inte heller är det lättaste. Sen la min kropp av helt kunde inte röra mig när jag vaknade efter att ha vilat och fick kämpa för att få igång kroppen. Ett tag blev jag inlagd en vecka eftersom jag inte kunde röra benen först då insåg läkarna att ngt var fel. Genomgick massor av tester men allting var bra ngt jag var så trött på att höra eftersom jag hade ont trots att testerna var bra. Efter det blev jag runtskickad på flera olika ställen utan att få ngt svar eller hjälp. Men till sist kom jag till en läkare som kunde mkt om fibromyalgi och lyssnade på mig och såg många symptom som tydde på att det var detta. Men eftersom han var vikarie kunde han inte skicka mig till en smärtexpert så då var det dags för mig att igen ta kontakt med läkare och förklara att jag ville ha en remiss. Men då blev jag skickad till en reumatolog ist för smärtexpert och så nu ligger bollen på min planhalva igen. Den här reumatologen sa också att det snarare skulle stjälpa mig än hjälpa mig att få diagnosen fibromyalgi eftersom jag då inte skulle få ut lika hög livsförsäkring!!! Vilket gjorde mig riktigt förbannad!!! Vill så gärna få hjälp och en diagnos så att jag vet hur jag ska hantera det för just nu känns ett normalt liv väldigt långt borta!!!! Jag går nu på 100mg sertralin, 90mg cymbalata,100mg lamotrigin och 50mg tryptizol som min läkare på psyk har skrivit ut, men mår ändå inte bra. Jag är så trött på att man måste vara frisk för att orka vara sjuk!!!!!!! Tacksam för svar från de som känner igen sig på ngt vis eller har tips!

Hej. Jag är nu 53 år...och GISSA om jag känner igen mej i din berättelse!!!!! Hade samma problem som du, i mina barn/tonår, men på den tiden kollade inte läkarna upp någonting! Tror inte ens att namnet Anorexi fanns, då!!! Jag var mager, otroligt blek, deprimerad och orkade inte så mycket. Dessutom var jag mobbad i skolan, under alla åren i grundskolan. Jag hade enormt svåra menssmärtor, som man då påstod var ärftliga (min mamma och mormor hade samma sak) och jag blödde MYCKET och LÄNGE! (upp till 14 dagar). Jag har alltid haft ont i lederna och när jag var i tonåren sa man att jag hade skolios...vilket min mamma redan hade märkt när jag var rätt liten. Jag fick smärtstillande mot mina svåra menssmärtor och den medicinen hette Doleron. Jag vet inte om den finns längre..? Senare, under åren har min kroppssmärta bara ökat, men så länge jag var under 40-årsstrecket så sa alltid läkarna att jag "var för ung för att ha sådan smärta". Jag fick visserligen smärtstillande... (TreoComp, som man inte skriver ut längre, tror jag.) Jag tyckte att det hjälpte. När jag var i 30-årsåldern fick jag för första gången psykofarmamedicin. Efter tiden har man bytt ut den några ggr. eftersom "vetenskapen" anser att man ska prova det nya, hela tiden. Numera "går" jag på Citalopram, 40 - 60 mg. Hur som helst, jag diagnosticerades för ca. 10 år sen Fibromyalgi. Men det stämde bara till hälften, tyckte jag... Min yngste son var till läkaren då han var 18 år och då konstaterades det att han har Ehlers-danlos syndrom. Vilket jag också fick diagnosen på, sedermera. Mina två andra barn har det också, tyvärr. Det är bl.a. en bindvävssjukdom, den slår mot allt i kroppen. Jag har också SLE, det är också en bindvävssjukdom. Både EDS och Sle medför (för mej, i alla fall) SVÅR, daglig smärta på olika sätt. Jag har ätit Citodon i flera år nu, mot smärtan. För ett par veckor sedan fick jag en tillfällig läkare på vår VC, som helt sonika plockade bort min värkmedicin och sa att Ipren och Alvedon skulle vara det bästa mot värk i alla former!!! Man får inte ta Ipren ifall man har bindvävssjukdomar eller nedsatt immunförsvar p.g.a. sjukdom. Dessutom var den läkaren elak, bufflig, hotfull och väldigt kränkande! Vi har anmält honom, nu...men det lär ju knappast leda till något, antar jag. Jag förstår din förtvivlan! Egentligen kan jag väl inte ge dej något tips eller råd, det är så svårt att "slåss" för sin sak i Sverige! Man känner ju att man blir motarbetad hela tiden och det finns ingen att vända sej till, upplever jag det som. Klarar du dina mediciner bra? Här har vi provat Cymbalta och Tryptizol, men tålde dom inte. (Min man har också svår värk, av andra orsaker). Önskar att det fanns någon "dundermedicin" för oss med svår värk! Kram.


Vad konstigt att du inte blir ordinerad smärtmediciner då du har smärtor hm... jag fick diagnosen fibromyalgi, men innan utredningen var klar fick jag ordinerat alvedon + relifex. Senare även trypitzol, vilken jag blir lite groggy av så den tar jag till natten. Bytte alvedonen mot panodil istället då jag trivs bättre med panodilen. Vi är ju väldigt olika som individer och du kanske kan tala med din läkare på psyk som skriver ut dina andra mediciner om vilka smärttabletter du kan ta, för vissa sorter går ju inte kombinera sägs det.. Men relifex finns även som receptfritt om du vill prova den. Den är antiinflammatorisk och panodilen enbart mot själva smärtan. Fungerade bra för mig i flera år... Man kan ju även gå till en sjukgymnast, då smärtor kan bero på muskelspänningar i kroppen. Så det är ju ett steg, som du kanske inte provat ännu? Det verkar ju som du egentligen redan fått diagnosen fibromyalgi, du kan ju googla på det och läsa på lite om det och se själv om det verkar stämma. Det brukar finnas givande info på hemsidor om hur man kan förhålla sig till fibromyalgi-smärtan. Lycka till med allt!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons