Forum Smärta


Rygg diagnos

Hej. Efer en tids ryggsmärta som toppade efter ett ryggskott för en månad sen gjorde jag en MR. Läkaren ringde upp och berättade om resultatet samt skickade det brevledes. Det jag kommer ihåg av samtalet är att punkt två här nedan är anledningen till mitt "ryggskott". Dock har jag svårt att förstå dessa krångliga ord..
1. På MR noteras lätt minskning av vattenhalt och höjden av diskarna mellan L3 och S1.    - Det förstår jag. Inget att göra åt eller? Är man 42 år kanske man bara får köpa läget?
2. På L3-L4 nivån finns ett litet vänster-lateralt diskbråck som når avgången av L4-nervroten vilken är lätt bakåtdislocerad.    - Bråck åt vänster? Vad händer med L4-nervrot?
3. På L4-L5 nivån finns en generell diskbuktning och en minimal anulär rift. Inget fokalt diskbråck.  
4. På L5-S1 nivån ses en lätt anulär degeneration och måttlig median diskbuktning utan påvisbar rotpåverkan. I ändplattorna ses Modic-degenertiv signalökning.  5. Mellan Th11 och L3 ses inget patologisk och conus har normalt utseende.    - Bra antar jag? Man brukar väl inte skriva ut om det ser normalt ut? 
 
Jag hittade inget rygg-forum så smärta låg närmast till hands. Jag har problem med detta. Småsmärtor i rygg nästan dygnet runt. Sitter jag stilla, sover längre än 6h, sitter på golvet (har barn) eller lyfter tyngt får jag mer ont. Lätt joggning 50m till bussen och jag har ont hela dagen.
Väldigt tacksam för en enklare beskrivning av ovan nämnda punkter.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons