Forum Smärta


Orolig!

Jga har under våren fått smärta i benen, en ilande smärta som kommer ibland. För några veckor sedan fick jag "pirr" i ena benet. Efterhand har "pirret" tillkommit och jag har det nu varje dag ofta, i båda benen och båda armarna och händerna. En massa lodprover är tagna och det enda felet man kan hitta är att järnet låg på 6 (ska visst vara minst 10) och nu äter jag järntabletter. Rygg och nack ont har också tillkommit (jag har alltid haft lätt att få ont i ryggen). Nu misstänker min läkare att det kan vara nån form av förträgning i nacke eller rygg (eller bägge). Eller nerver i kläm, eller knutar. Jag ska till sjukgymnast redan på måndag. Om inte dom kan hjälpa skulle jag få åka på EEG. Men läkaren trodde att sjukgymnaste kan hjlpa mig. Jag är så orolig. Tänk om det inte är nåt från ryggen? Tänk om det är en tumör? Eller ms? Eller nåt annat farligt? :( Om någon här har haft liknande som jag vore det guld värt att få höra det, jag är så himla orolig!!!

Pirrningar låter som klämda nerver ja... Men du verkar ha fått tag i en bra läkare som tar dig på allvar, skönt! Bra att du ska till sjukgymnast också, de har ju stor kännedom om muskler och nerver... antar du varit där nu. Hoppas du fick bra hjälp där och lugnande besked så du slipper din oro.


Tack för ditt svar. Jag har varit hos sjukgymnast men hon sa att det bara var ett par låsningar och dom har hon bankat på så dom borde ha släppt. Pirret är kvar, och gör mitt liv väldigt jobbigt på grund av min oro. :(


Du kanske fick övningar du ska göra hemma, eller tid för återbesök? Hör med sjukgymnasten igen om dina pirrningar eftersom de oroar dig så...


Nu har jag varit och fått nack och ryggövningar, så sjukgymnasten tror det kan komma därifrån (pirret). Varit hos min vanliga läkare också och han däremot trodde att pirret kommer från "kronisk hyperventilation" på grund av stress och oro. Hmm... nu har jag flera bud på vad jag har. Kommer få gå hos en terapeut också, så få se vad det ger. Pirret är även på läpparna ibland, samt att händerna kan kännas lätt domnade. Ingen tror dock på ms som varit min oro..


Skönt att du fått övningar att göra... stress och oro kan påverka kroppen, jag får själv muskelspänningar pga oro ibland. Då är ju kombinationen övningar o samtal bra för dig nu. Gardera upp både de fysiska och psykiska anledningarna till pirrningarna... :D Lycka till nu, hoppas det känns bättre inom en snar framtid!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons