Forum Smärta


Ont på ovansidan låren

Hej! Jag har ett problem. Jag har en smärta på båda mina lår som sitter liksom i mitten av ovansidan av låret och går nedåt mot knät. Det känns lite som träningsvärk. Det känns som träningsvärk även när man går och smärtan är nästan konstant (går upp o ner lite då o då). Kan det bero på att jag har ett stillasittande jobb och rör på mig för lite tror ni? Jag tränar 1-3 ggr veckan för att kompensera allt mitt sittande. Vet ni vad det kan vara? mvh, Hakan

En sak till.. smärtan har jag haft i ca. 2 månader.


Hej Håkan Jag har sedan ngt.år tillbaka exakt dina symptomer men har inte fått än ngn.hjälp eller lindring Hoppas ngn.har ngt.tips Mvh Uffe


Finns något som heter kroniskt kompartmentsyndrom. Jag har haft smärtor i främre lårmusklerna i 10 år. Är tidigare op för detta syndrom i underbenen. Har i 10 år ställt frågan, kan jag ha det i låren? Svaret har alltid varit nej, det är omöjligt. har nyligen fått veta att det inte är omöjligt och ska se till att få träffa en ny ortoped för undersökning. kolla här: http://74.125.77.132/search?q=cache:uKjFIDAPbIYJ:www.studentlitteratur.se/files/sites/kompartmentsyndrom/31346_110-124.pdf+diagnosticera+kompartmentsyndrom&cd=25&hl=sv&ct=clnk&gl=se&client=firefox-a Känns som en ständig träningsvärk som aldrig går över. Vid ansträngning blir muskeln hård och svullen, kraftlös. Ansträngning är förenat med smärta och känselbortfall förekommer också. Syndromet förknippas ofta med fysiskt aktiva människor. Det behöver heller inte vara kroniskt utan kan avhjälpas med vila och töjning/stretchning av musklerna. Finns andra förklaringar till lårsmärtor också, kan vara allt från muskelbristningar, nerver som ligger i kläm och mer tråkiga diagnoser. Berätta gärna hur det gått, om ni känner er bra nu?


Hej.. tack för svaren. Jag tror att jag kan vara på väg till en lösning. Tror ni att smärtan kan sitta i huvudet och det är min stress, oro och ångest som framkallar den? Har inte ont på morgonen eller t.ex när jag precis har läst något om sjukdomar (är hypokondriker) som gör att jag känner att jag inte har sjukdomen. Smärtan i benen verkar försvinna så fort min kropp lugnar ner sig. Självklart kan jag ha fel och det är något helt annat som spökar. Vad tror ni?


Jag har själv lidit av smärta i många år i underarmarna. Inte fått något som hjälpt. Har hört talas om en form av penna, Amega Wand, mom sänder ut magnetiska fält. Enligt massa videos på nätet har detta hjälpt många. Skall kolla upp detta för mej själv. esolsidan eller nåt sånt heter hemsidan där man köpa den.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons