Forum Smärta


Forumtråd: Ont och svullnad i leder. Vad är detta??

Hej!
Jag har sedan ungefär 5 år haft ont i åtminstone någon led. Den första smärtan i leder jag minns var för 5 år sedan. Det var när jag började träna på gym, då fick jag ont i armbågarna i någon vecka men det gick över. För 3-4 år sedan började det smygande göra ont i knäet, jag tränade fortfarande på gym och det gick bra eftersom det inte gjorde så jätte ont. Det började dock göra så ont efter ett tag att jag fick sluta träna ben. Svullnad uppstod en gång på idrotten när vi tränade kondition. Jag hade ont i flera veckor men det gick till slut över men inte helt. Jag började få ont i axeln när jag hade jobbat i en matbutik i två månader och har haft ont i axeln till och från ända sedan dess, ingen svullnad. Det är nog värt att nämna att jag har haft problem med hälen, handleden, fingrar, tår och höft.
Jag har gått till reumatologen och gjort magnetröntgen utan resultat. För två veckor sedan ungefär fick jag Naproxen vilket till en början har hjälpt enormt. Från att halta runt så kunde jag gå säkert två kilometer innan jag kände något. Jag började träna smått hemma men har sedan en tre dagar sedan haft ont i både axel och knä. Knäet är svullet. Smärtan brukar komma och gå och smärtan (och svullnad) brukar kunna framkallas av fysisk aktivitet. Jag var hos sjukgymnast några månader men fick sluta då det gjorde för ont till slut.
Från att kunna styrketräna 3-4 gånger i veckan till att vara nästan fysiskt inaktiv (förutom hundpromenader varje dag) på bara fyra år. Jag tvivlar på att vården kan hjälpa mig efter att ha varit i kontakt med dem drygt två år. Är det någon som känner igen sig? Någon som har någon hum om vad det kan vara? Svarar gärna på frågor.
/Mannee

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons