Forum Smärta


Ont i nacken halsmusklerna och yr

Hej allesammans, jag har nu haft problem i ett år med yrsel tung i huvudet och ont i nacken och högersidan på skuldran. Detta är sjukt jobbigt och har dessutom fått ångest av detta. Yrseln är en form av ostadighetskänsla kan man säga. Och detta med tung i huvudet är väldigt jobbigt, känns som jag inte får tillräckligt med blod/syre till huvudet.Jag blir även väldigt lätt uppstressad. Varit hos läkare otaligt många gånger o de säger bara att det är inflammation i musklerna, men seriöst 1 år med detta tar på en :( Någon som har nån ide eller tips???

kan ju säga att jag insjuknade på ca 1 sekund på jobbet. Blev helt svettig ont i ansktet yr och mådde skit :S


Jag måste tyvärr säga att jag har exakt samma problem som dig och får heller ingen hjälp. Däremot en massa diagnoser...sammanpressade nackkotor och muskelinflammation...kiropraktik, sjukgymnastik och anti-inflammatorisk men ingenting hjälper! Det jag har provat som lindrar någonlunda är avslappning..hur tråkigt det än låter så ger det efter övning ett någonlunda resultat, kortvarigt men alltid ändå. Smärtan försvinner inte med det lättar något..speciellt dag från dag. Värme och linement är också ett tips...lindrar smärtan men yrsel är svårare..har själv inte hittat något som hjälper. Tror det viktiga är att du provar olika behandlingar och ser vad som hjälper just dig...speciellt inflammationer skall ge med sig med tiden så ge inte upp. Lycka till!


Asså det känns precis som att jag har en infektion i kroppen, hängig o trött o slö, känner verkligen att nått är fel. Så frusterande att provverna inte visar nått faktiskt :S


Muskelinflammation borde du ju ha fått antiinflammatorisk medicin för. Själv fick jag i början orudis gel mot inflammationer i ryggen, som senare byttes ut mot brufen i tablettform. Några år senare stress-sjuk och fick sjukgymnastik mot muskelspänningar och därefter diagnosen fibromyalgi. Äter numera relifex till kvällen plus tryptizol som muskelavslappnande till natten. Besöker sjukgymnast då och då för avslappning än... har testat en del avslappnings-cd också... övat på mindfullness, att vara här o nu. Så sjukgymnastbesök o mediciner kanske skulle hjälpa dig med?


Jo jag går hos en sjukgymnast nu med avslappning och shigong, jag har även provvat orudis retard och tradil o flera veckor utan nån hjälp tyvärr :S Hur mår du nu då okallu?? MVH


Ja, så länge jag inte belastar för tungt fysiskt klarar jag mig från de värsta muskelinflammationerna. Får stress-relaterade spänningar i musklerna tyvärr... än... men men jag kämpar på med det med och hoppas att det ska bli bättre med tiden. Hoppas det hjälper med din avslappning o chigong :-) Lycka till!


Hej! Om du inte redan gjort det, prova gärna att ställa din fråga via vår kostnadsfria tjänst Fråga Doktorn: http://www.netdoktor.se/?_PageId=4&Tab=Questions Med vänliga hälsningar, Björn Norestig Redaktionen Netdoktor


För en vecka sedan fick jag smärta i nacken, som jag misstänker är en inflamation. Smärtan är ganska intensiv och mina försök med Magnecyl och Paraflex har inte haft någon verkan. Jag har fått tid på min vårdcentral om några dagar men kan inte låta bli att fundera över om det måste vara så här, att man måste gå omkring med smärta så länge. Jag är öppen för att åka till Norge eller Danmark för att få hjälp mot smärtan, men har ingen erfarenhet av hur sjukvården fungerar i dessa länder. Min fråga är: ska man behöva uthärda smärta så länge? Varför får man inte akuthjälp?


Inflammationer... Ipren är en receptfri antiinflammatorisk medicin som hjälper mot de flesta inflammationer i kroppen. Brufen är en starkare variant på Ipren, som däremot är receptbelagd. Relifex är både receptfri i mindre förpackningar och receptbelagd i större förpackning. Relifexen är egentligen mot reumatism o artros och fördelen med Relifex är att den är långtidsverkande och bra att ha till natten vid morgonstelhet (som jag får). Har jag muskelinflammationer av högre grad byter jag min Relifex mot Brufen tillfälligt i ca 10 dagar (lite som en penicillinkur, fast mot inflammation och inte mot infektion då). Yrsel kan uppstå av stress vilket man motverkar med avslappning, det kan vara muskler som är spända så egenvård inte hjälper och man behöver hjälp av sjukgymnast. Smärtor i nacken kan tillfälligt hävas med tabletter men det kan även behövas strechövningar, om muskler är spända och smärtan beror på det. Sjukgymnaster kan ge övningar för vissa muskler, de ser vid en undersökning vilken muskel som är mest spänd och kan på så sätt avgöra vilken övning man behöver göra. Det är inget som man "botar" på en dag tyvärr... utan man behöver strecha under en period för att bli av med muskelspänningarna. Smärtor i nacken kan även bero på att nerver kommit i kläm, detta brukar även ha symtomet domningar i armar/händer. Då är en OMT3-sjukgymnast att föredra, eller en naprapat. De har kompetensen att få ut den klämda nerven. Även där kan man få ordinerat egna strechövningar man får göra hemma mellan behandlingstillfällena. Vid spända muskler som orsaker smärta och sömnproblem kan man även bli ordinerad muskelavslappnande mediciner. Medicinen hjälper mot symtomen, men förändrar inte det grundläggande det som gör att man blir spänd. Där hjälper endast beteendeförändringar. Minskad stress eller annat som påverkar en i livet, man behöver ändra sina förutsättningar till hur man mår. Då kan terapi vara en lösning, att hitta grundproblematiken, vad det är som gör att man får återkommande inflammationer i muskulaturen. Vad är det som gör att man går med konstant spänning i kroppen, så musklerna till slut blir inflammerade av överansträngningen. Kanske behöver man träna upp sin kropp om man är alltför inaktiv och stillasittande. Det kan ju också vara en anledning till att muskler blir överansträngda, att man helt enkelt har en för dålig grundfysik. Oj vad jag babblar på... hihi... nåja, tänkte bara att nån har kanske nån nytta av mina rader :-)


Kan det vara så att jag har något problem med balansen som gör att jag blir yr och sedan går och spänner mig för att kompensera? För det känns verkligen som det är något som inte stämmer.


KÄnner mig lixom sjuk :S


Jag har lika symtom som du...fick höra av min kiropraktor att min atlas kota var sned vriden. Detta var iof inte så vanligt men det kan ju vara en ide att kolla upp.. Såå skönt att veta varför man mår så pissigt..


Hej! Jobbigt att höra dina problem. Jag tror jag har samma problem som du. Fast jag har ofta hjärtklappning och tryck i bröstet. Efter en jobbig dag så har jag alltid förhöjd temp och feberkännsla i kroppen. Det som har hjälpt mig är nog avslappning och lite träning när jag orkar. Men tränar minsta lilla för mycket, så mår jag dåligt i flera dagar efteråt.. Vårdcentralen säger bara stress, och infektions läkaren sa kronisk infektion som kan ta år innan den lägger sig. Nu har det gått lite över ett år och jag känner lite bättring, men långt ifrån frisk. :(


hej , jag har haft yrsel nack ryggont i ca 15 år fick diagnos fibro förra året , sjukgym värmedyna och värktabl är d som hjälper mig men bara till ca 50 PROCENT .

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons