Forum Smärta


Ont i båda benen

Hej! Jag är en man på 40 år som sedan 7 månader tillbaka har problem med mina ben. Det började med mitt högra ben som en dag domnade bort av och till. Jag hade en strömmande känsla i benet och blev orolig över vad det kunde vara. Jag kontaktade en neurolog och fick göra MR och dom tog ryggmärgsprov, dessa visade inget onormalt förutom en liten nervrotspåverkan i ryggen mellan L4-L5.
Detta KUNDE vara anledningen enligt läkarna. Efter ca 1 månad så började mitt vänstra ben kännas ungefär likadant och jag började även få ont i benen vid rörelse.
Har fortfarande bara ont när jag står eller går,(springa är uteslutet).
Började även i somras att få massa muskelryckningar som jag har ännu idag, de kan komma varsomhelst på kroppen.
Har trott att de har med stress att göra då jag varit orolig för MS och ALS, har även gjort EMG för att utesluta ALS.
Smärtan i benen flyttar sig dag till dag och är ibland på baksida lår i ena eller båda benen, ibland har jag ont precis i knävecken och ibland även i vaderna. Musklerna känns alltid trötta och jag kan få träningsvärk helt utan anledning.Är det någon som haft nåt liknande eller känner nån med liknande historia?
Jag ska till ortoped nästa vecka för bedömning om operation kan hjälpa.
Jag har även RLS sedan barnsben, men tror inte att det har med det att göra, då är det ju skönt att röra på benen medan jag får ont varje gång jag går.
Mvh Andreas

Hej Andreas !
Jag fick ont i benen 1992  när jag låg på garag golvet och repa snöslungan och gick hos en mängd läkare och åt starka mediciner i flera år tills 2006 då jag fick en remiss till Karolinska i Stockholm och där satt dom in en ryggmärgsstimulator och den funkar mycket bra och då försvinner nästatn smärtat och blirr ett pirrande istället i benen. Man får byta batterier var 4-5 år men det gör dom med lokalbedövning och själva apparaten sitter uinder skinnet nedanför naveln och sedan går det kablar under skinnet baktill ryggen och där sätter dom fast elektroderna så att det går till nerverna i benen.
Det finns hopp/Bertil R
 

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons