Forum Smärta


När vet man att diskbråcket är läkt?

Hej
Jag fick mitt diskbråck i juli förra året, MRI Halsryggrad visade västersidigt diskbråck C7-Th1. Medulla spinalis är inte komprimerad. Normala signalförhållanden i medulla spinalis. Något uträtad cervikal lordos. Diskarna i halsryggen är inte signifikant höjdreducerade men det finns en del diskbuktningar i melersta och nedre delen av halsryggen. Har inte riktigt klart för mig vad allt detta betyder.
Jag jobbar som idrottslärare och insåg ganska snart efter sommaren att jag inte kunde jobba. Blev sjukskriven i oktober 2013. Har nu gått med detta diskbråck i 8månader med en hel del nervsmärta, av medicinerna har jag även muskelsmärta (av Gabapentin) äter även tradil 400mg. Jag trappade ut Gabapentinet i julas och insåg efter en vecka att jag hade rätt kraftig nervsmärta kvar och trappade upp Gabapentinet igen. Med muskelvärken har jag även fått tillbaka min huvudvärk vilket ställer till min vardag, får inte alltid bort huvudvärken med Alvedon. Jag vill helst inte ta massa mediciner. Under hela hösten/vintern(under 4mån) har jag dragit på mig en hel del infektioner och inflammationer vilket har sänkt mig både fysiskt och psykiskt.
När vet man om diskbråcket är läkt? Hur vet man att man inte går med rester av ett diskbråck? Var kan jag hitta en bra naprapat med kunskap om mitt diskbråck? Jag har varit hos några naprapater och sjukgymnaster men tycker inte jag får den hjälpen jag behöver, kommer liksom inte vidare i uppbyggnad och läkprocessen. Hur skall jag förhålla mig till mitt diskbråck? Är diskbråcket lika ”känsligt” nu som det var för 6månader sedan?
Jag känner att jag börja tappa i muskelstyrka i resten av kroppen vilket medför annan värk i kroppen. Hur tränar jag upp mig utan att påfresta mitt diskbråck? I nuläget går jag promenader i snabb takt (så snabbt jag vågar gå utan att få ont) och kör ”slow motion” långsamma rökelser för balans och träning av de inre små musklerna. I dagsläget går jag på sunt förnuft men jag behöver komma vidare i min träning för ett bättre välmående.
Hur går jag vidare? Vart vänder jag mig?
Tack på förhand!

Hur kommer man in i diskutionen.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons