Forum Smärta


Någon som känner igen smärtan och har förslag på diagnos?

Hej,
Jag har under flera år haft problem med min kropp. Det började när jag var ca 9 år( är idag 25) och spelade fotboll, jag skadade mig till höger och vänster.. sträckningar, stukningar och kramper i vader och fötter. Jag hade även mycket problem med ont i ryggen och spänningar, fick senare reda på att jag hade skolios. Ryggraden ändrade sig från att vara som ett S till att bli rakare och mer vriden senare i åldern. När jag var mellan 14-16 år började jag få smärta i kroppen, det kändes som blåmärken på hela kroppen, främst på benen. Smärtan kommer och går och började verka i hela kroppen, när det är som värst gör det ont att ta på sig ett par byxor.
Jag klarar av att träna på gym och brukar inte få nämnvärt ont, dock klarar jag inte av att gå någon längre tid, utan får direkt ont i knän, höfter, fötter osv. Om jag tagit en promenad på en timma är jag helt slut efteråt. Jag höll min 1 månaders kusinbarn i famnen och efter 5 min kände jag att jag inte klarade av att hålla längre, styrkan i armarna fanns in det där och smärtan i ryggen gjorde sig påmind. Smärtan i fingrarna och knäna är annorlunda en ”blåmärkssmärtan” som mer känns utanpå kroppen. Denna andra smärtan sitter mer inuti kroppen, när det är som värst i knäna har jag jätte svårt att sitta med böjda ben och när fingrarna är som värst är det svårt att skriva, hålla på med mobilen och laga mat. Ett tag domnade jag även bort i fingrarna på kvällarna.
Jag är nästan alltid trött och det spelar ingen roll hur mycket jag sover. Går jag upp på morgonen behöver jag gärna en powernap efter två timmar. Det, min konstanta hunger känsla och att jag ofta fryser gissar jag är symtom som hänger ihop med smärtan. Jag är även ofta svullen i lymfkörtlarna.
Jag var hos reumatologen och gjorde tester som inte visade något, jag har även träffat neurologen ett flertal gånger (gjort b.la muskelbiopsi) men de kan inte hitta vad som är fel på mig, mer än att jag är överrörlig och har skoloios och att kanske denna kombinationen gör att musklerna spänns och blir ömma. Dock som min sjukgymnast säger är det konstigt att det skulle påverka mig så mycket då jag inte är jätte överrörlig eller har någon grov skolios (har även de senaste 2 åren varit lite vriden i höften och benen är ofta någon cm olika i längd).
Snälla har ni några förslag eller idéer om vad det är jag kan lida av, vore jag tacksam för svar! Har hört att det är samma symtom som EDS och fibromyologi men det ska det tydligen inte vara enligt neurologen.
 
Tack på förhand!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons