Forum Smärta


nackskada?

Hej!
Jag har försökt med vårdcentraler i några år men har bestämt mig för att lägga ned att gå till vårdcentraler. Dom ger inget utan kostar mig bara en massa pengar jag kan lägga ned på diverse saker som kan få mig att må bättre.
Symptomer: Dom är olika men ändå lika. Det börjar som en krampartad spänning på högersida av nacken. Ibland känns det som en gitarrsträng, på det sätt hur en sträng vibrerar. Bara att i nacken är det smärtan som vibrerar. Och det är ju inget Aj ont. Utan snarare nåot som förlamar en. Tittar man på mig så märker man att jag sänker huvudet och sjunker ihop. Hamnar i ett stade som är som att man halft somnat men jag är ändå vaken.
Detta eskalerar till migrän, som rör sig på höger sida mellan tinningen, ovanför örat som sedan strålar ned bakom örat Och på höger sida av huvudet under skallbenet.  Ibland kan det börja under skallbenet och stråla fram över hela hjässan men jag blir den samma, jag kan inte göra något. Jag blir så nedsatt att jag inte kan skriva dagens datum.
 
En annan symptom är ju när mina axlar knastrar som knäckebröd då vet jag att den dagen är körd. Detta sitter alltså 6-10 timmar eller tills jag somnar. Jag kan inte somna närj ag har så här utan hjärnan stänger av och jag somnar in när det släpper antar jag jag kommeri tne ihåg just den biten så bra.
Ibland kan det kännas som om nån häller varmt vatten över huvudet som rinner ned över nacken och jag blir helt slut. Tappar all energi då,
Jag har talat med vårdcentralen om detta, jag har gått så många gånger till vårdentralen senaste året om detta  så jag fått frikort. Dock har mitt minne avnågon anledning blivit så kört att jag glömmer saker hela tiden så jag missar  tiderna och på så sätt fått en massa inkassoräkningar. Jag har alla tider uppsatta på kylskåpsdörren, men det hjälper inte, jag kan titta på lappen, sen 30 sekunder senare är det som om jag inte tittat på den.
Medicin biter inte på detta. Först trodde jag det var migrän, men insåg när tabletterna inte hjälpte att det var migrän.  När det är som värst så utav ren vrede slår jag på de värsta punkterna och det hjälper tillfälligt.
Jag (37år) var ute och gick på promenad med min 74 åriga mor i två timmar ungefär. Vi kommer hem och hon känner sig så pigg, jag sjunker ihop och får ont i nacken som ovannämnt och går hem och uthärdar smärtan under hela natten frå kl 16:00 på dagen.  
För några år sen blev jag påkörd av en gubbe, han stod parkerad med bilen avstängd kant i kant med övergångslinjerna, när jag är framför bilen kör han, jag låstes fast mellan cykeln och fronten på hans  bil då slog jag i nacken på högersida, han fortsätter köra efter ett tag, jag kommer inte ihåg hur långt eller länge tvärromsar han och jag skjuts iväg som en katapult och landar på samma ställe på nacken, sen fick jag cykeln på mig.  en fraktur på revbenet men inget på nacken, ingen röntgen gjordes eller så. Inget hände med försäkringen heller fick inte ut något. Polisen hörde båda våra stories och enligt polisens utsagå hade jag cyklat in i bilens sida. Hur kommer det sig då att bakre delen av ramen på cykeln var skev och att bak däcket såg ut som ett u. Ja, det är ju uppsalapolisen i ett nötskal. Gubben sa innan jag ringde polisen att han kände "polischefen" ingen aning om det var sant men jag förlorade ju allt. och nu fått någon form av nackskada som ingen vårdcentral vill göra något åt. 
Jag är less, jag har så jävla ont, och helt ärligt driver smärtan mig till vansinne och får jag sånt här när jag arbetar så förlorar jag arbetet.
 
Jag vet inte vad jag skall göra.

Hej
 
Jag har själv en whiplashrelaterad nackskada pga av e trafikolycka. Jag känner igen många av dina symtom, men jag har nånga fler (ett 30-tal olika).
 
Här kan du kolla de olika symtomerna som finns, du har säkert fler än du tror.
http://www.whiplashgruppen.info/vadarwhiplash.htm
 
Du kommer inte få någon hjäp från vårdcentralen tyvärr, då dom inte har kunskap om dessa skador.
 
Det är väldigt konstigt att du inte fick röntga dig efter olyckan (dock kan inte Svenska sjukvården läsa av röntgenplåtarna för den här typen av nackskador), men det är ändå bra att du har journalanteckningar från de dagen.
 
Jag tycker du ska kontakta Bert Magnusson på Nackskadeförbundet (nackskadeforbundet.se), han är extremt kunnig.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons