Forum Smärta


Muskelryckningar, ont i hälsena och plötslig träningsverk

Detta kanske är aningen svårt att beskriva, anledningen varför jag hamnade här är för jag började fundera på om saker och ting har något skumt sammanband.

Jag är man, 34 år som inte tränar. Väger normalt, äter normalt.
Jag har sedan en lång tid tillbaka uppmärksammat att det rycker lite spontant i muskler. Jag känner av det när jag slappnar av. Det är inte några markanta ryckningar, inte så att händer och ben flyger åt olika håll. Snarare känns det kanske som små korta, pulserande - kanske bubblande sammandragningar? Jag tycker det borde vara muskler, men skulle kanske närmast beskriva det bildligt som att block av blod försöker tränga sig igenom en snäv passage, så att det bara kommer igenom lite per gång, men flera gånger per sekund? svårt att förklara. Men det sker på olika ställen på kroppen.
Jag har inte tänkt så mycket på det.

Igår morse vaknade jag jag av att det brände till i höger hälsena. Nästan som att något satt en tändare precis under. Jag märkte att jag inte längre kan böja foten uppåt då samma känsla uppstår. Nu måste jag vara försiktig med vad jag gör med foten, jag kan röra mig normalt, men vissa rörelser jag gör bränner till ordentligt. Dessutom, idag efter att ha gått upp några trappor tre våningar (samma trappor jag går upp från ca 3 dagar i veckan) har lämnat mig med regäl träningsverk i benmusklerna. Vi pratar alltså knapp ansträgning och träningsverk som om jag sprang ett maraton igår.

Vad kan dessa muskelryckningar vara egentligen?
Kan det hänga ihop med att det känns som att jag håller på att slita av hälsenan?
Träningsverk utan direkt ansträgning? Vad handlar det om?

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons