Forum Smärta


Muskelkramper överallt på underbenen

Hej. Jag har med jämna mellanrum de senaste tio åren haft muskelkramper i underbenen. Det började i vadmusklerna på nätterna som krävde att jag blixtsnabbt måste upp och stå på tå för att häva krampen, sedan hade jag ont i muskeln hela dagen.
De senaste månaderna får jag också kramper (dygnet runt) i musklerna som sitter  på utsidan av benen i höjd med ankeln och dessa kramper släpper inte förrän efter 15-20 minuter och återkommer så fort jag rör på benen. Att lägga mig igen det törs jag bara inte. Jag blir snart tokig. Jag har varit hos professor Sydow på KS Neuro som själv såg hur det bubblade i musklerna i underbenen. Några restless legs trodde han inte på. Jag äter varken salt, eller socker och väger 82 kg och är 75 år.
Min husläkare bara ruskar på axlarna och menar på att detta får jag leva med.
Måste jag det. Några tips.

en tanke kan det vara brist på Magnesium, själv känner jag att det hjälper när jag får sådan kramp perioder i benen jag är 36 år om det nu har nån betydelse.
mvh
Monica


Magnesium tabletter har hjälp mig, samt gör 30 st tåhävningar på golvet stående mot vägg innan läggdags.
Hälsar
Haal


Magnesium har jag en burk jag knaprat på i omgångar men inte hjälpt.
Igår hos husläkaren för mitt p/k värde, berättade jag att kramperna finns numera dygnet runt. Då skrev han ut Paraflex som är en muskelavslappnande medicin som jag skall ta 3 gånger på dygnet.
Jag tog min första tablett vid 16 tiden. Jag vaknade nu på morgonen utan att ha lidit av några som helst problem med underbenen??? Jag tror inte det är sant, men varför gjorde han inte detta för flera år sedan. Bättre sent än aldrig.
 


Om du inte äter salt alls så kan det vara en orsak också! Natruim måste vi ha för att allt ska fungera i kroppen. Salta lite och se om det hjälper. Annars så är magnesium bra precis som andra skriver här, ta 400-600 mg per dag!  Funkar finfint på mig! :)
 
Kan inte vårdcentralen eller någon läkare se vad som är fel så rekommenderar jag varmt en näringsterapeut eller en funktionsmedicinsk klinik typ IFM-kliniken som finns i Falun och Göteborg.


När jag sökte för kramp visade prover på saltbrist vilket kan ha berott på att jag under flera år endas använt mineralsalt. Använder nu både vanligt salt och mineralsalt men har inte märkt någon skillnad.
Det enda läkaren sade sig känna till som hjäper var  Kinin vilket hjälper ibland. Även Tonic-water som innehåller kinin fungerar.
Paraflex låter intressant och verkar värt att testa.
Efter höftimplantat har kramperna i benet blivit mycket kraftigare och mer frekventa.
Bra  forum att kunna utbyta erfarenheter på!


Nej nu efter en vecka med Paraflex märker jag att det inte hjälper mot mina kramper.


Hej
Det beror ofta på brist på magnesium och D-vitamin. På apoteket finns brustabletter av märket Berocca, de är mycket effektiva, fråga efter den med mycket magnesium. Jag köpte det åt min mamma, 88 år, och redan efter första tabletten minskade kramperna betydligt. Ta en tablett om dagen tills de är slut, och gör en sådan kur då och då. Ta även D-vitamintillskott som också hjälper.
Lycka till,


Tack för tipset, men jag har en burk Magnesiumpiller jag har knaprat på i omgångar utan att någon skillnad märks.
Jag får nog leva med problemet som en proffessor sa. Detta med kramper i underbenen är en folksjukdom.
 
 
 
 
 


Jag har sedan flera år kramper i benen nattetid. Jag fick prova flera olika mediciner och till slut fick jag en medicin som hjälper. Den heter Lyrica och den tar jag varje kväll en stund innan jag ska gå och lägga mig. Jag har inga biverkningar från den.


Tack för tipset om Lyrica. (Men) när jag gick in på FASS och läser om alla biverkningar så ser jag att den mediciner är den med flest biverkningar så den tänker jag inte pröva.
Jag kan näma att jag köpte en ny stor burk med de starkaste magnesiumtabletterna  på apoteket med styrka 150 som jag skall ta en om dagen.
Redan dagen efter ökade kramperna i småmusklerna på utsidan av underbenen vid vristerna.


Hej,
en tanke har du kollat upp kompartmentsyndrom?
 
 


Wilhelmina
Hej
Det beror ofta på brist på magnesium och D-vitamin. På apoteket finns brustabletter av märket Berocca, de är mycket effektiva, fråga efter den med mycket magnesium. Jag köpte det åt min mamma, 88 år, och redan efter första tabletten minskade kramperna betydligt. Ta en tablett om dagen tills de är slut, och gör en sådan kur då och då. Ta även D-vitamintillskott som också hjälper.
Lycka till,

Vill oxå lyfta fram magnesium som hjälpte mig när hade liknande problem. 
I mitt fall tog det förvisso sin tid innan jag kände resultat.
jag har en burk Magnesiumpiller jag har knaprat på i omgångar utan att någon skillnad märks.. 
Kanske du ska ge det en chans till under lite längre tid...? Kan det  kanske vara väl värt...
Lycka till
 


Skulle också som tidigare personer eventuellt kolla upp komparmentsyndrom. Man gör ett test, tryckmätning som mäter trycket under belastning. Det är att musklerna i underbenen inte får något syre, det är för lite plats. Så med operation så om jag har förstått det rätt gör man ett snitt i muskelhinnan så att muskeln får plats att svälla som den gör vid ansträning, så den inte blir "kvävd"
En kunnig ortoped ska kunna se om du har det när de ser och känner, och då antingen förklara åtgärder eller boka tid för tryckmätning.
Lycka till


En sen lägesrapport. Magnesiumtabletter hjälpte inte. Jag har fortfarande kramper i underbenen men inte längre de extremt onda när vadmusklerna krampar. NU är det mer de små musklerna på utsidan av ankeln som krampar och som inte släpper förrän efter 20-30 minuter, dygnet runt, men mest på nätterna. Brist på någon mineral tror jag det är.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons