Forum Smärta


Ledinflammation i knät?

Hej! För ett år sedan tränade jag regelbunet på Friskis&Svettis danspass, till slut började jag känna av att jag tränade lite för ofta och fick benhinneinflammation samt ont i mitt högra knä. Då slutade jag, sedan dess har jag bara tränat gym och spinning, samt core-pass. Förra fredagen ville jag testa ett steppass på Sportlife. Det dröjde tyvärr inte länge fören jag började känna en ilande och obehaglig känsla i höger knä. När jag kom hem sen blev känslan allt mer tydligare och det började göra ont. Jag antog att jag överansträngt mig och att jag får ta det lite lugnt nu bara. Nu har det gått en vecka och smärtan har inte avtagit, jag får som mest ont på kvällarna när benet vilar. Igår såg jag också att knät har fått en röd fläck på sig och det är rejält svullet nedanför knäskålen. Jag började smörja med Reparil och har också kylt med en ispåse. Vad tror ni? Behandlar jag rätt? Är det en inflammation? Jag är orolig och behöver all hjälp jag kan få! Träning är mitt liv! Tack, mvh/ Lina

Om du känner en stark oro över ditt knä tycker jag du ska ringa till sjukvårdsupplysningen. Där kan du få mer råd om hur du bör göra. Själv har jag ingen aning tyvärr... men önskar dig lycka till och att knät snart blir bra igen!


Har nu varit hos Spin Center i frölunda och träffat en sjukgymnast, hon konstaterade att jag hade överrörliga knän samt överansträngt dem. Har fått övningar jag ska göra, och ska skaffa inlägg till skorna. Skönt att det inte var broskförslitning eller något så illa. Pjuh!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons