Forum Smärta


kramp i ryggen

Har sedan många år fibromyalgi med allt vad det nu innebär, med på senare tid har jag börjat få kramp i ryggmusklerna. Finns det någon som kännt av liknande symtom?

har oxå kramp i rycggmuskulaturen och det inträffas ofta nattetid.vet inte hur jag ska bli av med detta. ,händer att det släpper om jag ändrar sovställnig men det är väldigt jobbig.


Hej! Har Sjögren och RA. Jag har ofta kramp nattetid, och på senare tid även mitt på dagen. Går hos en homeopat och har fått magnesium phosphoicum D30. Tar 5 x 3 per dag. Överdoserar man kan man få huvudvärk! Eftersom jag är överkänslig för skolmedicinen så är magnesium ett bra komplement.


Jag kan rekommendera spikmattan (www.shaktimattan.se) Man blir avslappad på ett sätt som man inte blir med massage. Skum känsla, nästan som myrkrypningar när spänningarna släpper. Jag har Bechterew och när jag har ett skov så krampar musklerna i ländryggen/rumpan så att jag tidvis inte kan röra mig alls. Kan ta 30 min att ta mig ur sängen. Men om jag har legat på spikmattan innan jag lägger mig så kan jag sova hela natten. Hoppas det läser sig

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons