Forum Smärta


Konstiga symptomer efter första flygresan.

Jag har gått med det här problemet i minst 1½ år. Dags att jag tar tag i det. Missförstå mig inte jag har kikat hos några doktorer men de finner inget större problem.
Efter min första flygtur 2012 så märkte jag att jag inte klarar av alltituden så bra. Jag var tydligen en av dem som höll på att gå åt utan den rena smärtan i öronen. Jag överdriver inte när jag säger att jag ville hoppa ut ur planet. Det var ren tortyr och efter det hade jag otrolig lock i öronen. Jag åkte inrikes och hörde att det kan vara värre då man lyfter och landar snabbare.
Det här locket och öron smärtan satt i ett tag, det kom och dunkade på i öronen lite då och då. Sedan flög jag till Grekland senare mot våren 2012. Smärtan när vi landade var värst men under flygturen stod jag ut genom att ständing tugga tuggummi, ventilera och ja.. Allt det där.
Efter den här resan tills idag har det ibland varit värre och ibland bättre men jag har vant mig vid smärtan/dunket. Jag trodde det berodde på vax och allt möjligt men doktorer kunde inte se någon skada i öronen. Idag går numera nästan omedvetet och ventilerar och känner hur det stramar åt i sidorna av huvudet. Det knäcker till lite och ibland sträcker jag på hela mun/käk partiet.
Det har nu visat sig att jag har polyper och allergier för ett år sedan. Jag kunde inte förfölja receptet då nässpräyen gjorde det värre. Samt att jag tvivlade på hur ett medel för att motverka att polyper växer för fort kunde ta bort den igentäppning jag redan har. Jag har försökt kika på käk problem men jag vet inte vad jag har. Smärtan/obehaget och allt är så svårt att förklara. Pengar är en stor brist och jag har inte råd med fler besök. På riktigt, inte råd med 150kr. (svår situation.)
Jag har inte besökt någon på ett år. De senaste beskedet jag fick var att ständigt äta allergi tabletter, vilket jag inte gjort alls. Jag har undvikit ett ämne (E330/citronsyra) för jag har märkt att det triggar mina allergier. Vilket också fanns i min nässpray vilket gjorde att jag inte kunde fortsätta med det.
Jag vet inte riktigt vart jag ska vända mig längre och jag börjar bli orolig på att jag låter detta vara för länge och allt detta knäckande och trams kan bli förvärrat om jag inte kikar upp det. Kanske finns något underliggande tråkigt. Men det jag funderar på är hur detta kan kopplas samman. Allergi, polyper, öron, käke? Varför uppstod allt det här efter att jag flygit? varför har detta vart kvar sålänge? Vad triggade allt detta?
Har någon idéer så tackar jag hemskt mycket för alla tips jag kan få.
MVH: Erik G

Hej
Jag tycker du ska uppsöka en läkare öron näs och halsspecialist.
Detta kan mycket väl hänga ihop. Lycka till
Gittan

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons