Forum Smärta


konstant smärta i skuldra

Jag skriver här för jag håller på att ge upp hoppet...Känns som jag har provat allt men det blir ej bättre. Är kille, 29 år och har problem med konstant värk/smärta i vänster skuldra. Värst är att sitta då får jag en brännande smärta nästan med det samma. Står jag upp så kommer värken inte lika snabbt, men den blir lika påtaglig när den väl kommer. Minst värk är det när jag ligger ner och när jag rör på mig/tränar. Upplever att smärtan kommer från olika punkter längs med skuldran. Känner mig också ofta spänd i skuldran men jag har full rörlighet. Är också öm på vänster framsida/bröst. Blir värre efter träning p.g.a. träningsvärken. Dessutom har jag konstant spänningshuvudvärk sedan ca tre år tillbaka.
Problemen med skuldran började för ca 1,5 år sedan när jag pluggade och satt mycket i soffan i dålig position under långa pass (ibland i timmar utan längre paus). Blev mycket värre sedan jag började jobba inom IT och har idag tvingats säga upp mig p.g.a. smärtan. Har varit hos naprapat, kiroprakter, sjukgymnast(er), massör, multimudalt smärtrehab, testat olika former av smärtlindring utan resultat. Det jobbiga är att jag har tränat efter sjukgymnasts ordination nu i 7-8 månader utan minsta bättring. Sjukgymnasten menar att jag har ont p.g.a. felbelastning under lång tid/svaga ryggmuskler/överrörlighet och att det främst är muskelfästena som smärtar, jag har tydligen fått mer muskler nu men har fortfarande precis lika ont. Detta trots att jag tänker på hur jag sitter, går etc. Nu har jag sökt upp en andra sjukgymnast för att få ett annat utlåtande eftersom träningen ej hjälpt, denna menar på att det främst är hållningsrelaterat, att jag har felbelastat under lång tid och att det inte alls är muskelfästena eller något muskulärt. 
Men hur lång tid ska det behöva ta innan man blir ens lite bättre? Är så trött på att olika läkare säger olika saker!  Är det någon av er där ute som känner igen er? Och i så fall har input på vart man kan vända sig för att få hjälp? (bor i Malmö).Jag vet inte vad mitt nästa steg blir eftersom jag provat så mycket utan någon som helst framgång! Nu är jag dessutom arbetslös och deprimerad på kuppen. Hoppet börjar ta slut....
/Ola

Hej Ola!
Jag har liknande symptom som du - har jobbat i samma bransch, och har varit hos samma specialister som du - fast flera ändå.
Inget har hjälpt.
Kan dock konstatera att alla är individer, och att en sjukgymnast inte är lik en annan sjukgymnast. 
Vill inte ge dig förhoppningar som inte infrias, men mitt råd är att söka hjälp hos en bra massör till att börja med. Strunta i all träning tills vidare. Smärtlindring är första steget.
Eftersom du bor i Malmö skulle jag rekommendera dig att titta på www.helahuma.se, och boka in en tid hos Martin som är både massör och kiropraktor. Låt honom undersöka dig och rekommendera en behandling. Det är triggerpunkterna i musklerna som ska masseras/behandlas, tror jag. Lycka till!
Mvh
Tommy


Hej Tommy och tack för ditt inlägg!
Ja ditt råd låter klokt, hade verkligen behövt smärtlindring! Jag ska kolla upp det du rekommenderar och om det kan vara något för mig. 
Mvh/Ola


Lycka till, och berätta gärna hur det går!
Mvh
Tommy

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons