Forum Smärta


Kan det vara Bechtrews ändå? Eller vad kan det vara?

Så här ligger det till. Har haft smärtor sen jag var 15, är nu 23, men förra året fick jag ett "ryggskott" kallade dom det, det gick över på ca 4 veckor, kunde knappt gå alls. Sedan nu i Oktober 2013 small det till i ryggen från ingenstans.
Min kropp såg ut som ett S i 1 månad, och även nu kan kroppen liksom "forma" om sig så det ser ut som min höft hoppat 5 cm åt sidan, ser hemskt ut & gör så himla ont, och mitt högra ben funkar inte som det ska, nedsatt til 60% rörlighet, det sitter fast i höften känns det som och går ner ut i foten, smärtorna är både bak&framsida lår & neråt.
Ryggen ömmar jämt, har jämt ont, ibland mer, ibland mindre. Får ofta ont i vänster revben, en ömmande känsla, som kan sitta i i flera veckor sen gå tillbaka. Mina handleder har muskelryckningar ofta & mina fingrar blir ofta stela och gör otroligt ont när jag gjort något eller om det är för kallt eller för varmt. Har även otroligt smärtsamma muskelspasmer i höfter & benen, ibland kan det vara så att jag har smärta i vänster ben med och i vänster höft. Som att det vandrar. Får även ont under fötterna om jag går eller står för länge eller om jag belastar dom på te.x ett träninngspass, även fast jag har speciella skor.
Ända sen dess har mitt liv ärligt talat varit ett helvete. Jag kunde inte gå på dom 2 första månaderna knappt ta på mig mina kläder, gick till VC dom tog kissprov för diskbråck, men negativt. skickades hem med diklofenak!
Kom tillbaka i november pga av att jag var så handikappad, fick gå med kryckor, men till och med det gjorde ont.
Fick då en jätte bra läkare som verkligen tog mig på allvar, fick smärtlindrande mediciner Oxycontin, Ibumetin, Alvedon, Paraflex som visst hjälper till viss del. Men inte fullt ut. Han har nog tagit alla prover som finns, men vi finner inga svar alls. Gjort en vanlig röntgen på ländrygg, bröstrygg, höft, men inge konstigheter på röntgen alls, tagit "det speciella testet" för Bechtrews sjukdom, då min mamma & moster har den sjukdommen. 
Min mamma har även Atros, reumatism och endrometios. 
Hur säkra är dom här proverna? Bör man inte göra en magnetröntgen på mig ? Nästan alla syptom på Bechtrews stämmer in på mig.
Har även problem med ögon och käken mycket. Kan säga att jag har nog alla symptom förutom hjärtproblem.
Man måste väl inte ha fått  " muskler som omvandlas till ben " bara för man har Bs? För min höft sitter fast, så är det och den knakar "klickar" hela tiden när ja går och det gör ont, även mina fötter klickar "knakar" på ett smärtsamtsätt & handleder och har jämt gjort det.
Vad kan jag göra ? min läkare tror på mig om alla mina smärtor och det är skönt, men vi vill ha svar snart, så man kan börja göra något åt saken, rätt medicinering osv. Har fått remiss till en smärtklinik för att dom misstänker Fibromyalgi, men jag blir fundersam och undrar om det verkligen blir så av den sjukdommen ? Det känns som att mina problem & smärtor är mycket mycket svårare, men man kanske kan ha det ändå?
Har även mycket magproblem, vaknar varje morgon av smärtsamma kramper i magen, ont på höger sida precis nedanför blindtarmen mer mot äggstockarna. Har försökt med pentoprazol mot detta, men det hjälper inget alls.
Vill även tillägga att jag Opererats för cellförändringar i livmodern i Aug 2013. Fick då problem och fick gå med kateter ca 2-3 veckor för jag inte kunde kissa själv. Men har pratat med läkaren om detta och han säger att det kan knappast ha något med detta att göra .. ?
Vill tillägga att jag tränar på gym & promenerar väldigt mycket, så ofta kroppen tillåter det. Och jag stetchar varje dag i hopp om att mitt ben/höft ska få tillbaka sin rörlighet, men det verkar sitta det de sitter. Äter väldigt hälsosamt med . Väger 71 kg och min längd är 165 så jag är inte överviktig.
Vad kan detta vara?
Tacksam för svar!

Hej! Har inget vettigt svar att ge men funderar just nu själv på vad jag lider av och blev lite nyfiken på vad det var för speciellt test du tog för Bechtrews? Hoppas du får nån bra hjälp.


Hej! Vad fint att du träffat en läkare som tar dig på allvar. Hur mår du idag? Äter du fortfarande samma smärtstillande mediciner? Är den kombinationen av mediciner bra fortfarande i så fall?
Själv har jag haft värk i rygg och nacke i drygt två år. Tar också oxycontin mot smärta. Finns det fler som äter oxycontin för rygg och nackvärk? Finns det andra smärtmediciner/ kombinationer som fungerar bra/bättre mot smärta?
Det är såå besvärligt att ha mycket smärtor varje dag. Vad gör ni för att lindra er värk?


Hejsan ! Idag mår jag sämre,
jag opererades akut  i Juni 2014 för grovt  diskbråck, det största kirurgen någonsin opererat bort..
Op til 5 timmar över tiden till och med...
Det har förstört hela nerven i ryggen & den som går ner i benet..
Kake av operationen eller av att jag gått så himla länge utan att ha fått hjälp.
Och har fått följade diagnoser: Ryggskada, Fibromyalgi ( ev reumatism ) Endrometios, Nerv skada på ishias nerven.
Sitter och väntar på att få komma in till Uppsala till SmärtCentrum . min smärtkliik har skickat remiss dit
pga att dom vet inte vad dom ska göra , jag kan inte träna, eller något som jag kan få "svällda" muskler av, pga då trycker det på nerven sååååå inåthelvete så jag gråter...
Jag äter Oxy Contin, det är de vanligaste man får nu för tiden faktiskt.. speciellt för ryggvärk,
då får man Morfin el Oxy, vanligtsvis iallafall.
Finns massa andra, jag har testat alla nästan utom metadon,
Om jag fick välja skullle jag vilja ha ketogan, men det kan jag drömma om,
min läkare vill inte ge mig mera smärtstillande, för dom göra så? Har dokumenterade skador som jag lider
otroligt av, och om hon plockar bort det enda som gör att jag kanske kan gå ut ibland, så blir jag helt förstörd. 
och skulle inte klara av smärtan... Hon kan inte ha rätt att göra så ? .. Är inte mitt fel att det är som det är.
 
Provet jag tog hette något med HBL och siffror :S men det är tydligen inte så pålitligt, 
men är ett helt vanligt blod prov.
 


Hej . Du har verkligen haft stor otur och lider mkt med dig och förstår mkt av din problematik.
Är en 34 årig kille jag som börja få ont i ryggen riktigt rejält första gången när jag var 24. Hade tungt jobb i industri så första ryggskottet kom där sen har jag haft ryggproblem av och till i 10 år.
I december 2012 small det rejält efter att jag skottat blötsnö hemma. Åkte efter iväg till jobbet på nattskift där jag körde truck den natten hade hemskt ont sen tappa jag känsel i skinkorna och benen .Sen när jag kom hem förlorade jag känsel och funktion i blåsan och ändtarmen och åkte in akut till sjukhus fick kateter insatt sen skickad till uppsala. MR visade jättestort diskbråck L5 S1 nivån längst ner så blev akut operation. Efter operation var jag första 3 månaderna ännu mer handikappad än före. Kroniskt sendrag i vänster ben och vaden i 3 månader sätesmusklerna var som tvättsvampar och värk dygnet runt.
Hade svår disksmärta ända tills september 2013. Kunde knappt vända mig i sängen kliva in och ur bilen på 7 månader. Sen efter 3 sacrala epidural injektioner kortison blev jag bättre men då börja ett nytt problem. Fick kramp i nacken en natt och efter det kronisk migrän i 5 månader.
Prövade allt. Gick till massörer naprapater kiropraktorer och i mars 2014 släppte äntligen huvudvärken men höger skulderblad värkte dygnet runt. Onda smärtsamma triggerpunkter i nacke och runt skuldran. Ny Mr röntgen av axel bröstrygg nacke visade ett diskbråck i nacken åxå som sen läkte men där har jag tydligen redan haft ont i kroppen för länge så ett kroniskt smärt tillstånd har utvecklats. I dagens läge har värken spridit sig från skuldran runt revbenen och fram till bröstet, sen följer det hela höger sida av buken och ländryggen och ner i skinkan. Har under hösten 14 testat all träning haft kontakt med över 5 sjukgymnaster gått till massagekliniken på traktion och töjning för att lindra lite. Men inget funkar. Har en diffus obehaglig värk i hela höger ländryggsmuskulatur ända upp till skallen.
Ska iväg och testa neuromuskulär aktivering och Dry needling med nålar för å se om värken och t punkterna kan släppa.
När man i ditt och mitt fall har haft ont och problem så länge och dessutom haft trauman mot nervrötter och ryggmärgens sista del hamnar kroppen i nödläge och alla små stabiliserande muskler blir inaktiva dessutom kan det bli nervskador efter kirurgi och musklerna som det skärt igenom kan ge ärrvävnad som smärtar ända upp till huvudet.
Jag har otroligt svår muskulär obalans efter allt och ingen sjukgymnastik hjälper.
Äter tramadol och testat även alla sortet antiinflammatoriska mediciner utan hjälp. Tänkte åxå på becherews ett tag men har ju även ätit kortisontabletter i full dos mot muskelinflammation utan effekt så uteslutit inflammationssjukdom. Tror snarare på myofasciellt smärtsyndrom.
Men i nuläget har jag ej fått nån diagnos på det jag nu lider av ingen läkare bryr sig och säger nått så söker själv terapeuter och sånt och försöker på egen hand lösa problemet.
Vart satt ditt diskbråck? Hur mår du i dagsläget? Hade du åxå en mkt svår tid efter operationen? mvh .
 

 

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons