Forum Smärta


Jobbig långvarig huvudvärk

Hej! Är en tjej på 15år. Har haft sen i sommras huvudvärk från och till. Det känns som att det trycker på tinningrna och pannan. Mina symtom är trött, koncentrationssvårigheter, humörsvängningar, hängig, nedstämd och dålig nattsömn. Somnar ibland när jag kommer hem från skolan, sedan när jag vaknar efter ca: 30min så har jag så ont i huvudet så jag vet inte vad jag ska göra. Är ofta förkyld. Är så trött på huvudvärken så jag vet inte vad jag ska göra. Jag märker hur jag presterar i skolan och även under träningen. Har tagit Hb( blodvärde) hos skolsyster och det var normalt. Vad kan det vara för huvudvärk? Vad kan jag isånnafall göra för att bli av med den?

Ser du dåligt? Jag har hört att man kan få huvudvärk av dålig syn. Eller känner du press och stress över skolan eller annat i livet? Kanske borde du gå till en vårdcentral och tala med en läkare där eftersom du har haft huvudvärk så länge...


Jag har glasögon( synfel) men jag har även varit på synundersöknng och fått nya glasögon,men har fortfarande ont huvudet. Jag vet inte, det kan vara en del i det hela. Ska till vårdcentralen imorgon och prata med en läkare.


Vad bra att du går till en läkare. Hoppas du kan få rätt hjälp där mot huvudvärken nu då... lycka till!


Jag hade PRECIS samma problem som du. Jag led något oerhört av denna ständiga huvudvärk. Jag var livrädd och inbillade mig det värsta efter att ha haft ständig huvudvärk i över 6 månader. Jag gick till doktorn och fick rätt snabbt konstaterat att det berodde på spänningar i nacken. Han kunde även se att jag gick med axlarna högt (upp mot huvudet), och att jag var spänd som en pianotråd. Han visade mig hur min axlar egentligen skulle vara och det spände i alla muskler kring nacken när han drog ner dem. Det jag gjorde varje dag var att massera nacken och slappna av mer. Jag fick lära mig att stretcha nackmusklerna. Jag har inte haft huvudvärk sedan dess!


Måste fråga eftersom du antagligen varit hos läkare vid detta laget... Har du nackstelhet oxå? dvs. du kan inte dra ner hakan mot bröstet? När du sover på natten...har du kraftig värmeökning/svettningar? Jag hade nämnligen liknande symtom som dina plus några till och det visade sig vara hjärnhinneinflammation så har du inte kollat dig ordentligt än så GÖR DET! MVH Knege


Knege: Jag har varit på vc och tagit en mängd olika sorters prover. Allt var perfekt. Ska vidare för mer undersökning och tester på barn och ungdomskliniken på sjukhuset om ett par dagar. Har ej nackstelhet men har under de sanaste 14dagarna börjat fått ont i nacken,axlarna och en bit ner på ryggen.


Upplever du att du stressar? Kommer värken när du kopplar av? Det kan vara stress. Jag får ofta värk av stress. Du måste nog tala med en läkare om din värk när det är så ofta.


Jag har haft det stressigt under hela hösten. Jag har själv funderat på om det kan ha varit därför men nu när jag har varit "lugn" i ungefär 2 veckor så har jag fortfarande ont i huvudet hela tiden. Dock inte lika svår huvudvärk men ändå ont. Har även fått nya symtomer. Ska snart till doktorn igen.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons