Forum Smärta


Hjälp! Så trött på min smärta (ryggmuskler)

Smärta. Hej alla! Jag söker med ljus och lykta efter att få reda på vad som drabbat mig. Allt började för 4år sedan. Vakna en morgon efter en massage med ryggmuskler, mest trapezius, som var så spända att jag knappt fick luft eller kunde röra mig. Jag är röntgad utan att de hittar något. Jag har provat massage, kiropraktor, naprapat, tens, akupunktur, sjukgymnast, mindfullness men ingenting hjälper. Det mesta gör att musklerna slår tillbaka med full kraft och gör så ont att jag blir liggandes. Har vid 2 tillfälle tagit 10mg x 3 Stesolid utan effekt. Fulldos citodon och treo Comp har jag ätit i snart tre år och dessa kombinerar jag oftast med andra receptfria läkemedel men jag har alltid ont. Ett år åt jag 90mg/dygn av Tryptizol, utan effekt. Mina leder är överrörliga vilket gör att sjukgymnasten inte hittar nåt att göra. Jag har ständigt återkommande inflammationer i axlarna pga min stela rygg som blir helt sned. Allt som oftast svullnar musklerna längst ryggraden och trycker på. Sista året har jag även fått mer och mer problem med ischias. Det sista läkaren gjort nu är att blanda bedövning med kortison och sprutat i musklerna. Men det ger ingen effekt. Nu säger han att man får invänta forskningen. Men jag kan inte va ensam?? Alla svar mottages tacksamt! Mvh Lizze

Det låter underligt med jättespända ryggmuskler jämnt... Har dom röntgat flera gånger utan att hitta nått eller gjordes det bara en gång? Jag har lite sned rygg och är lite spänd särksilt på vänstra sidan av ryggen men det är inget jag går och lider av så värst mycket, men massage brukar hjälpa (men bara sån massage där den som masserar tar i ordentligt, ingen smek-massage). Hur ofta var du och fick massage? Hjälpte det inte alls? Jag vet hur det är att ha ont jämnt (har andra problem), det suger!


Bara röntgad en gång. Stelheten är konstant. Tom problem att få in de tunnaste akupunktur nålar. Massage går jag på varannan vecka, ibland varje. Muskelknutorna som är går nästan aldrig att trycka ut. Hon tar ganska hårt. Tar hon hårdare så slår det tillbaka och krampar än värre. Kan man bekosta röntgen själv?


Jag har de senaste dagarna mått riktigt illa och haft ont i magen och spytt, jag är INTE gravid för jag har inte haft sex! Jag har haft riktigt svårt att somna om nätterna och är nästan hela tiden trött. Och idag vaknade jag av att min vänstra överarm gjorde något så fruktansvärt ont och jag kan inte göra något med den utan att det känns som att någon har stuckit en kniv i armen och vridit om. För en timme sedan så började smärtan komma bak till vänstra sidan av ryggen också och framåt bröstkorgen. Är det någon som kanske kan ha ett svar på detta? Jag är en 20 åring som är livrädd för sjukhus, och just nu är jag i Italien och skulle verkligen inte vilja söka upp ett sjukhus!


Emiliap jag hoppas du var och fick någon hjälp! Sjukhus är jobbiga, ännu mer utomlands när man inte riktigt kan uttrycka sig lika bra på ett annat språk, men det är ju skitjobbigt att gå runt och ha ont jämnt. Hoppas det ordnade sig.


Uppdatering..
7år tog det innan orsaken hittades. EDS är diagnosen. Fortfarande lika spända muskler men ännu mer värk. Tydligen gör överrörligheten att mina skulderblad knappt "satt fast". Musklerna jobbar alltid 150% och vilar aldrig. Massage o smärtstillande är det enda som hjälper.


Har fått smärtsamma ryggmuskler som krampar o som inte svarar på annat än morfin men det får man ju inte någon längre tid. Var desperat o provade spikmatta i 20 till 25 min med mycket positivaa resultat. Ñär det verkar så pulserar hela ryggen. Värt att pröva tycker jag

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons