Forum Smärta


"Hälsporre"

Har varit smärtfri från hälsporre eller var det nu är i ca 1.5 år. Fick hälen röntgad med de såg inget fel på den. Smärtansitter på insidan av hälen.
För ett par veckor sedan gick jag på ett gympapass med mycket hopp o spring. Då kom smärtan tillbaka. Har jätteont. Förra gången jag hade ont provade jag akupunktur, utan att det hjälpte. Fick Deklorfenak som hjälpte. Vad ska jag ta mig till ?
Eva

Haft Hälsporre nu i 6 år när jag kom akut till en läkare som jag tyvärr inte miss namnet på så fick jag till svar att jag hade inflammation i "innersulan"!!??
Trodde det var min häl vi pratade om muttrade jag surt, fick Tramadol utskrivet som inte hjälpte.
Fick mer och mer ont nu även i andra foten, nu som först har jag räffat en läkare som trodde på mig och som blev förbannad att jag inte fått hjälp så jag fick komma in till ortopeden för att få speciella sulor till mina skor.
Gått med dem i 7 månader men bara blivit lite bättre så jag kom till röntgen och det visade sig kraftig sporre i vänster fot och en del i höger.
Nu går jag hos en sjukgymnast och får laserbehandling samt tejpning och sen tränar jag mycket med att stretcha fötterna och går mycket på tå för att stärka, tyvärr har jag gått för länge med detta så nu väntar jag på att få tid till en ortoped för ev. operation.
Så har ni ont så sök sjukgymnastik med en gång så kanske ni blir hjälpta annars finns det en mindre mjukare sula som man kan köpa på apoteken också men då får det vara precis i början när man fått ont.
Och ge er INTE om ni har ont för det finns hjälp att få och ju tidigare man får behandling dessto bättre!!
Önskar alla med problem LYCKA TILL!
 
Annelie

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons