Forum Smärta


Hallux valgus operation som gått fel..någon fler?

Jag opererades för en hallux valgus för snart 4 månader sedan(3:e juni) och dagarna efter stygnen togs sprack 4 stygn upp och varet började komma fram.
Jag gick på omläggning ,typ en gång i veckan på ortoped,fick anibiotika men det hjälpte inte.I augusti fick jag äntligen en röntgen och där såg dom att en skruv var infekterad. Träffade en läkare i slutet av augusti som såg att 1:foten ändrat färg 2:onormal svullnad 3:att frakturen inte läkt,dvs jag hade gått med fraktur i 3 månader! Den 3:e augusti opererades den för andra gången och allt metallskrot avlägsnades,dom rensade död vävnad från det infekterade benet där skruven satt och 3 sk stift satts in. Nu har jag diagnosen osteit (benröta?) och förstår att detta kan bli långvarigt med ev en 3:e operation i framtiden. '
Stiften som sticker ut genom foten är allt som håller ihop fotbenet och dom ska sitta kanske 6 veckor till. Med en smärta som är hemsk trots smärtstillande. Mina handleder håller på lägga av också pga av haltande på kryckor.
Långtidsverkade morfin,höga doser långtidsverkande alvedon,antibiotika i lång tid samt fragminsprutor mot blodpropp har blivit min vardag :(
Någon fler som haft lika otur med en relativt enkel operation? Tilläggas ska att för 24 år sedan fick jag den andra foten opererad för samma åkomma men inga som helst problem då.
 
 

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons