Forum Smärta


Ger snart upp. Fraga om kortisol mätning osv

Hej, Jag är en kille på 23år som alltid tagit hand om min kropp så gott det går men ändå mår otroligt dåligt stundvis. Har haft mindre problem med trötthet, hud problem, huvudvärk, dålig andedräkt osv så länge jag minns men efter puberteten så har det blivit värre och idag är mina problem också acne, muskelvärk med flera. Jag kan numera inte träna mer än lättare konditionsträning och sover minst 10h/dygn för att klara av dagen någorlunda. Har som sagt haft mildare problem sen barnsben men efter en körtelfeber för fyra år sedan följd av mycket stress och jobb så small det bara till och jag fick outhärdlig muskelvärk som flyttades runt på överkroppen samt extrem trötthet... många tester har gjorts men de har alla visat väldigt bra värden... Har åkt runt i vårdsystemet utan att någon har satt sig in i mitt fall riktigt ordentligt vilket har varit mycket frustrerande.. För ett tag sedan så bekostade jag ett kortisolprov genom saliv från scandlab och fick detta resultat: http://img202.imageshack.us/img202/931/17517065.jpg Äntligen tänkte jag, nu kan mitt liv börja bara jag får medicin! Pratade med min vårdcentral som skickade remiss till Endokrinologen, där fick jag ta ett blodprov på morgonen, senare samma dag ringde telefonen. När läkaren förklarade att alla värden var bra gick luften ur mig totalt, hoppades ju verkligen att men skulle ha hittat problemet men icke... Nu har jag ingen energi kvar för att kämpa och det känns som att jag kommer få leva mitt liv i smärta och trötthet. Finns det nåt jag kan göra? Hur tillförlitligt är saliv resp. blodprovet?

Kika lite på information om ME/CFS och fibromyalgi. Har för mig att just körtelfeber kan utlösa ME bland annat. Här finns information om ME http://me-cfs.se/


Ja just d, men om ni kopierar http://img202.imageshack.us/img202/931/17517065.jpg ock tittar på denna bild så ligger jag ju långt under normala kortisolmägden. Min läkare säger att han inte kan hjälpa mig mer men jag vill ju försöka få upp nivåerna till normalt för att se hur jag skulle må.. Hur kan jag göra det när läkaren inte vill skriva ut något kortison?


Om du vill ha upp kortisolhalten kan du gå till apoteket och köpa Neurokan. En tablett två gånger om dagen (det tar ca 2 veckor innan nivåerna ökar). Om du blir för trött räcker det med en tablett på kvällen. Det var det tipset jag fick från min terapeut. Men jag tycker det låter väldigt konstigt att din läkare inte kan hjälpa dig, byt läkare tycker jag.


Hejsan! Jag är en tjej på 21 år som vet hur du har det. Jag har alltid varit aktiv och frisk. I december råkade jag ut för en virusinfektion och det var då min kropp kollapsade. Har sedan dess orkat gå ungefär 100 meter per dag. Är alltså sjukt utmattad och svag och har fått hoppa av skolan. Eftersom två av mina systrar och pappa har ME är det troligen det jag också har råkat ut för nu. Men jag tror starkt på att sköldkörteln och binjurarna är en stor del av problemet! Har du kollat dina t3,t4 värden och antikroppar? Jag låg normalt på T3, T4 men har antikroppar. När jag gjorde vanligt kortisol-blodprov visade det inget men har nu fått tillbaka scandlabs provsvar där det visar sig att jag har kortisolbrist. Ska bli intressant att höra vad min endokrinolog säger om scandlab proverna. Tyvärr så verkar ju inte läkarna tro på scandlab :( Det finns ett naturläkemedel som heter adrecomp som innehåller binjurebark som du borde prova om du inte får hjälp! (ang. körtelfeber är det tyvärr vanligt att det kan utlösa ME, så var fallet för min pappa. Så du borde absolut kolla in hemsidan!)


Hej Linsa och dr37846!
Det var ett par år sedan det skrevs här men ledde det vidare någonvart? Fick ME själv för en tio år sedan och känner själv som dig Linsa att binjurarna sköldkörteln har med saken att göra. Är på väg att få ännu en utredning nu. Skulle vara intressant att höra hur det gått för er. Hälsningar/

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons