Forum Smärta


Forumtråd: förbannad värk i fötterna

Hej! är det någon mer med mig som har sådan förbannad värk i fötterna? Började för ca. halvåret sedan och bara blivit värre. Visa timmar kan jag knappt gå och andra funkar en 30 min stavgång. Värst på morgonen, men kan börja hugga mitt i nätterna. Strålar ut i tårna, vrider sig runt hälsenan och under trampdynan. Går på glas, går på kol och bitter ihop för framåt ska jag. Ett provisoriskt inlägg har jag óch bra sko. Borde träffa en ortoped? Står inte ut. Vad har ni andra gjort? Kram nina

HEJ jag har också värk i mina fötter och händer läkaren sa att jag har innverters psoriasis då ska man tala om värk så man har svårt att sova på natten. Så är jag allerigsk mot mej själv det vill säja att man tål inte all medecin, så tyckte läkaren att så sjuk var jag inte så han ville inte sätta in någon cellgifning men hur sjuk ska man vara för och få det det undra jag: kram mia


Hej! Ett tips: På onsdag den 20/5 klockan 15:30 svarar Netdoktors expert Stefan Bergman på frågor i en expertchatt om smärta. Ni kan ställa frågor till Stefan redan nu - kopiera länken nedan och klistra in den i er webbläsare för att läsa mer: http://www.netdoktor.se/smarta/?_PageId=94395 Med vänliga hälsningar, Björn Norestig Redaktionen Netdoktor


Hej. Har själv psoriasartrit har haft jätteont i fötterna ett flertal år det är nu över sedan jag började äta SEAL dvs sälolja 3 tabl morgon/kväll nu känns det som om jag går på bomull,kan gå långa promenader.Det tog ca 3 veckor.


Hej. Du det med sälolja ska jag ta och pröva direkt!!! jag har även jag problem med mina fötter, konstant ständig värk som bara ökar ju mera jag använder dem, fast kan öka även att jag inte använder dem... haft i 13år iår. OCh jag måste gära att det låter väldigt likt mig endel, ser att det inte hänt något sedan 2009 här, men du kan väl svara på hur det har gått nu då på snart 2år??? /Mats


Hej! Har Mats H provat dom där säloljetabletterna än och kände du någon förbättring? Jag känner igen beskrivningen av fotbesvären. Jag har haft ont i fötterna i ca 6 år och det blir sakta värre. (har normal fysik) Jag har varit hos ortopeden och fått iläggsulor, provat tejpning, röntgat fötterna, ätit diklofenak mot ev. inflammation, vilat, motionerat men ICKE! ...värken fortsätter. Nu funderar jag på om det kan finnas något ämne i kroppen som är i obalans. Håller på att testa olika hälsopreparat men det tar ju så evinnerligt lång tid att prova sig fram själv. Därför vore det till stor hjälp om jag fick reda på om någon med liknande symptom har blivit av med smärtan genom att äta något särskilt, typ sälolja eller dyligt. Någon? Mvh Anders


Hej på er. Jag har sedan ca 1,5 år sedan fruktansvärd värk under i och runt fötterna även i underbenen.Jag kan inte längre springa som jag brukade och kan knappt gå. Även nattetid kan det värka  Rejält. Det surrar bränner och värker i underbenen när jag ligger. Även i ryggen känns det mycket obehagligt. Ibland bränner det av smärta i ryggraden så jag tror jag ska svimma,så jag undrar om problemet kanske egentligen ligger där. Kan det vara en nervcentral som ligger i kläm i ryggen och som orsakar dessa smärtor???
sälolja ska jag testa för jag har inget förtroende längre på sjukvården som blir allt sämre ju längre tiden går. Personal som inte kan sitt jobb och som är rejält dåligt utbildade. Läkare som knapps kan svenska , en läkare kunde ingen alls jag var hos, hur ska man kunna förmedla sig då?
Finns det någon med samma smärthistorik här?


Hej jag hade också ont i fötterna det brände och sved i dem. Sedan kollade de upp min B12 och det visade sig att jag hade brist på det. Det är ett enkelt blodprov. Nu äter jag tillskott med B12 och folacin . Jag rekommenderar att du tar provet först innan du börjar med tabletter eftersom B12 tabletter kan maskera symtomen på folacinbrist och det är bra om man kollar upp det först.


Väcker tråden till liv igen. Någon som hittat nåt som hjälpt? Har också förbannat ont efter ett tag jag stått och gått. Kan tillägga att jag har problem med rygg också. Kotförskjutning och diskbråck. Enligt läkarna jag gått till många gånger ska ryggen inte påverkar fötterna. Har även röntgat fötterna och dom hittade absolut inget! Riktigt trött på detta nu!!


Googlade på "ont under fötterna" och där står allt! Övervikt - förståss! Folk som springer (överansträngling alltså).                              Så det är bara att gå över till Överiktsavdelningen! :-)


Hej, jag skrev i denna tråden för 4 år sedan och hade jätteont i fötterna. Nu har jag äntligen blivit av med den molande värken!
Jag tror att det sitter i ryggslutet och jag har antagligen en diskbuktning som trycker på nervbanan i ryggen.
Jag provade att löpträna för drygt ett år sedan och märkte att smärtan i fötterna minskade. Jag fortsatte med löpträningen och smärtan försvann helt till slut. Men så fort jag gör ett uppehåll med löpningen så kommer värken igen. Jag har även märkt att jag kan få bort värken genom att sträcka ut ryggen med hjälp av att hoppa på kryckor. Det gäller att slappna av i ryggslutet och svinga sig fram på kryckorna. :-) Jag håller för övrigt själva ryggontet i schack med mckenzie-metoden (mdt) detta får ni googla på!
Kan idag säga att jag har varit i princip fri från värk i över ett halvår.


Haft sjukdomar i båda fötterna sedan mitten 90-talet. Betonggolv är en av många anledningar.
Har Pronatiom, Mortons syndrom,
Hallux Valgus och hammartå.
Sjukdomarna har nu utökats med nya smärtor/symptom.
Googlade fram min egen diagnos i somras, som jag började känna för
2-3 år sedan. Krypningar och sockerdrickskänsla i vader, ner i fötterna som skapar gräsliga smärtor.
Det är känslan av att gå på en tennisboll.
Min sjukgymnast bekräftade denna min egen ställda diagnos,
och jag dras nu med Neuropati.
Finns medicin mot detta, och jag fick ett löfte om att min läkare kunde skriva ut det efter sjukgymnastens samtal med denne. Så har icke skett.
Jag är begränsad i allt, men tvingar med framåt trots smärtan.
Jag är kvinna, fött två barn.
Det säger väl det mesta om hur jag lever med detta.


Även jag har fått mer och mer ont i fötterna. Kan knappt gå på dom längre. Tror hela skelettstrukturen på båda fötterna har förändrats , lite med åldern. Detta är plågsamt och jag vet inte vad man skulle kunna göra för att underlätta detta. Speciellt ont är det när jag har suttit eller legat och sen ska resa mig och börja gå. Har någon nån teori vad man kan göra åt detta skulle det göra mig lycklig. Birgitta


Skapar liv i denna tråd.
För 6 månader sedan fick jag domningar i båda fötterna, ibland under fotsulan, ibland tårna.
Tog prover och det visade sig jag hade B12-brist och ordentlig järnbrist (ferritin). Ätit tillskott några månader o värdena är nu ok. Dock sitter domningarna kvar, ibland nästan med en brännande/svidande känsla i fötterna.
Husläkaren säger jag måste ge det mer TID, att kroppen inte hänger med bara för att värdena är bra.
Någon som haft liknande och har några tips.
Jag funderar på att testa akupunktur. Tycker det börjar bli jobbigt att det inte ger med sig.,.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons