Forum Smärta


Borrelia?

Jag har i ca 8 år haft och har ont i kroppen. Framförallt axlar, nacke, hals och ansikte. Min läkare kommer inte med några direkta förslag på vad det är för fel på mig mer än stress. En sjukgymnast har sagt diskbrock, en sjukgymnast säger absoulut inte diskbrock, utan stress.
Efter egendignosering och tjatande om blodprov visade det sig att min sköldkörtel hade en underproduktion, hypoteros. Nu är jag på den nivå av medicin (levaxin) jag ska ha och smärtan är kvar.
Jag försöker nu på egen hand igen hitta svaret på mina problem och börjar nu känna igen mig i ömma körtlar. Jag har tagit blodprov för borrelia som var negativt.
Jag såg i en artikel på denna sida att smärta kunde börja mellan skulderbladen. Vilket det gjorde för mig ca 8 år sedan. Nu sitter smärtan mer i nacke, hals, käke ansikte. Ofta även där bröstmuskel och axel möts. Mer sällan kan jag känna smärta i ljumsken. Som jag nu har förstått är typiska körtelområden. hals/käke, armhåleområdet och ljumske.
 
Så frågan är om detta kan vara borrelia och jag bör ta prov av ryggvätskan. Eller vad annars det kan tänkas vara.
 
Jag börjar verkligen bli desperat efter hjälp. Har just nu noll livskvalité och tanken som snurarr i huvudet är "jag orkar snart inte mer!" Inte att jag är självmordsbenägen, men detta går bara inte mer!

Det låter som att du bör uppsäka läkare för dina besvär. 


Hej!
Jag tycker att du ska börja med att byta läkare eller föreslå honom att ta prover på borrelia (heter säkert något annat vackert på latin). Jag har haft precis samma symtom och det visade sig vara höga värden borrelia, lätt att förstå att det var Borrelia då jag fick en stor ring på vaden.
Jag har blivit behandlad med 2 pencillinkurer, en på 10 dagar nästa på 15 dagar men nu börjar smärtorna komma igen med utslag och nytillkommen värk i vänster arm så jag är rädd att det blivit kroniskt och frågan är om det finns någon mer behandling?
Förhoppningsvis så får du rätt behandling och blir frisk men du är din "egen läkare" så stå på dig!
Nu är det mycket diskussioner om hur dåliga läkarna i Sverige är att ta hand om de som insjuknat i Borrelia??
 


Kolloidalt silver, det är många som har blivit hjälpta av det. Googla på kolloidalt silver + borrelia Lycka till.


Nu är jag inte sjukvårdsutbildad utan skriver från egen tro och uppfattning.
Eftersom du har problem långt upp i huvudområdet borde ju bråcket isåfall sitta i halsområdet, har du gjort magnetröntgen?
Borrelia i centrala nervsystemet tror jag mer liknar MS med yrsel, synrubbningar, trötthet och neurologiska symtom.
Du kommer nog få svårt att hitta en läkare beredd att göra ryggmärksprov för enbart muskelsmärta, olika länder testar borrelia genom olika blodprov kanske lösningen finns i att skicka ett blodprov till tex Tyskland istället.
Byt läkare om du inte får hjälp, kolla doktorsguiden först för läkarbetyg.


Stå på dig, jag har fått varit envis här i 3-4 månader nu med mina sumtom, lidit av domningar,brännande smärtor, vanligt smärta och sådana roliga syntom i huvud,ögon,händer,ansikte,armar,ben och jag kan ju säga att intrycket man får när man kommer med sånt är att dom inte riktigt tar en seriöst.Jag ska iaf om 1 vecka nu få komma till en neurolog. var envis, jag bytte läkare när jag inte blev nöjd med svaren jag fick!


Hej! Ja, stå på dig och kräv en ordentlig utredning! På engelska kallas neuroborrelios "the great  imitator" - d.v.s den kan imitera snart sagt de flesta sjukdomstillstånd. Det borde vara ren rutin att på vårdcentralerna testa för borrelia (och andra spiroketer) och vid långvariga besvär omedelbart erbjuda lumbalpunktion! Fästigburna sjukdomar är kraftigt underdiagnosticerade i Sverige - trist att många ska behöva dras med lidande i onödan, med tanke på att dssa sjukdomar e är relativt lättbotade, åtminstone i tidiga skeden. Har man burit på bakterien under lång tid borde man göra som i en del andra länder: intravenös antibiotikabehandling/högdos.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons