Forum Smärta


Blödning eller muskelbristning?

Trillade av min häst för 6 dagar sedan. Föll från minst 2 meters höjd och landade på sidan/baksidan av min högra höft. Var inne på akuten direkt och de röntgade osv. De konstaterade att ingen fraktur fanns som de verkligen trodde det var... Fick åka hem efter ett antal timmar på sjukhuset... Jag börjar bli lite bättre men långt ifrån bra. Läkaren sa att 1 vecka sen kunde jag börja träna igen... Men är väldigt skeptisk till det... Läkaren sa även att det "bara" var en blödning... Någon som haft blödning på höften, korsryggen? Problemen jag har är att jag knappt kan röra mig. Nu rör jag mig bättre än för 6 dagar sedan... Men måste fortfarande ha näsan pekande åt samma håll som fötterna för annars gör det jätte ont. Kan bara ta små steg och måste tänka på att gå rak i ryggen för annars gör det jätte ont... Smärtan jag har är som en brännande smärta eller som en kniv som skär innefrån... Vissa stunder känner jag inget men så råkar jag använda muskeln där och då gör det så in i h.....e ont att jag börjar gråta av smärtan... Resten av ryggmusklerna blir överansträngda jätte fort och jag har nu konstant värk i dem... Kan inte sträcka på mig så jag sträcker ut musklerna för då hugger det med en gång där jag slagit mig... Läkaren sa att jag skulle kunna börja träna efter 1 vecka... Men vete sjutton om jag skall kunna göra det nu imorgon eller övermorgon... Hur lång tid har det tagit för er innan ni kunnat börja träna? Tacksam för hjälp och råd!

Jag hade en skada som liknar din men dock utan fall eller direkt våld mot området. Jag fick kramp i höger höft...kunde vara smärtfritt och sedan pang. Efter 1-2 veckor fick jag överansträngda ryggmuskler och till slut en inflammation som var mycket smärtsam. När jag höll på att behandla de skadorna åkte jag på ryggskott...en enda ond cirkel och jag fick också höra av läkare att jag skulle träna..suck.. Rådet är att försöka kontakta en naprapat eller kiropraktor så fort som möjligt, de kan hända att ditt bäcken tog stryk och det är något de kan korrigera. Av egen erfarenhet tycker jag att vila är bäst, mycket värme och mjuk stretching. Massage kan också vara bra för att få igång cirkulationen. En duktig sjukgymnast kan också hjälpa...har det blivit en inflammation kan en läkare ge anti-inflammatoriskt. Många vägar att gå men tyvärr tar det tid att bli fri från smärta men det skall bli bättre dag för dag så ge inte upp. Lycka till.


Hej! Tyvärr är det så, att en ordentlig mjukdelsskada tar lika lång tid att bli bra från som en fraktur. Trist, men bra att veta för att kunna ställa in sig på hur lång tid det kan ta. Maria

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons