Forum Smärta


BEHÖVER HJÄLP!! Har så ont i ryggen!!

Hej! Försöker här eftrsom jag har försökt allt annat jag kan komma på! JAg har i många år haft ont i ryggen, (korsryggen)  började när jag var runt 18 år. Fick röntgen och det visade sig att jag hade 3 diskbråck och dom ledde till ischias.Det blev bättre med akupuntktur något år men sedan kom smärtan tillbaka igen och en dag på jobbet låste sig ryggen och jag blev sjukskriven i ca 6 veckor. Dom röntgade igen coh det var samma diskbråck. Smärtan är olidlig och inget hjälper, fick tramadol och irpen. Kan inte sitta inte stå, inte ligga och inte gå. Det blir panik när ingenting hjälper. Efter ett tag lugnade det ner sig och jag kunde jobba och träna igen. Älskade att träna och var väldigt aktiv, vi beslutade oss för att åka på resa och jag hoppades på att jag inte skulle ha ont mer eftersom jag städade just då och det är ett dåligt jobb för ryggen. Vi reste men smärtan försvann inte, kunde inte bära mina väskor eller gå långa stunder. Värken är i 24/7. Vi kommer hem och jag börhar jobba igen. PÅ dagarna jobbar jag och på kvällarna gråter jag för att jag har så ont. Måste tacka nej till att gå ut på resturang eller göra något för jag kan får så ont i ryggen. Jag försöker träna men det går inte. Det blir värre och värre men så en dag slutar det nästan och jag kan jobba igen några dagar tills det plötsligt smäller till igen. Sängliggandes igen. Åker på ytterrligare en resa för jag måste ju leva mitt liv fast min rygg gör ont, det är ingen som orkar lyssna på någon som klagar hela tiden. Så man kör ju på som ingenting! Ryggen blir så dålig att jag måste få nya tabletter i utlandet. Vi kommer hem igen och jag börjar på restaurang. Ryggen är okej till en början men blir sämre och sämre, tillslut så måste jag säga upp mig för jag klarar inte av att jobba mera. Värken jag har är olidlig och jag gråter varje dag. Det börjar ta på mig psykiskt eftersom jag inte kan göra något utan att ha ont eller få något som fungerara mot värken. Smärtan sitter längstner i ryggen och runt dom 2 kulorna på sidan. Ibland går det igenom rumpan och ner till vaderna (ischias). Ibland är det så illa att min pojkvän får lyfta upp mig ur soffan eller sängen. Jag kan inte gå ut för att jag har så ont. Jag har provat så mycket saker och jag vet inte vad jag mer kan testa. Den sista rötgen visade 1 av dom 3 diskbråcken som har vart innan men läkarna säger att det är för lite för att ha så ont. Har dessutom skolios och tänker själv att det kanske är det? Men ingen som vet om det är det.Jag har provat:Akupunktur (mer än 15 gånger) Akupunktur med stötar Tejpning från topp till tå Kiropraktor Kortison sprutor rakt in i musklerna 4 st Fysioterapeut 1Fysioterapeut 2Personlig tränareMassör TräningVila Doktor - tablett - fungerar för stunden men smärtan kommer tillbaka Voltaren - Har ätit dom sista 3 månaderna nu, men har inte fungerat sista veckan KylbalsamTigerbalsamKorsett Psykolog
 
Försöker att förklara hur jag har ont men det är svårt, det är värk men samtidigt stelt och det blir svullet om det är riktigt illa.. Det kan vara bra en dag sedan dåligt andra. 
JAG VET INTE LÄNGRE VAD JAG SKA PROVA!! JAG HAR LÄST OM EN SJUKDOM SOM HETER AS NÅGON MER SOM HAR NÅGOT LIKNANDE SOM JAG?!?! BÖRJAR FÅ RIKTIG PANIK!! :( 
 

Hej, jag har haft problem med diskbråck i halsryggen, bröstryggen och ländryggen i snart 9 år.
Råkade ut för 2 incidenter med buss med avåkning...då började smärtan i nacken, sedan har jag jobbat och blivit sjukskriven om vart annat under alla år. I november förra året opererades jag i ländryggen (diskbråck) då jag haft sådant problem med ischias i flera år, smärtan och domningar ner i benet försvann fram tills för någon månad sedan. Nu kommer besvären tillbaka med domningar ner i tårna, samtidigt har jag extrem värk i bröstryggen och muskeln nedanför till vänster om ryggraden  -är konstant svullen och så mycket värk!!! Utöver den värken har jag oxå problem i nacken och ner i vänster axel, man kan säga att hela vänster sida smärtar dagligen och på nätterna med.
Jag har provat en hel del av det du nämner men inte akupunktur. Jag är så knäckt då min husläkare ej förstår hur mycket man lider och hur psykiskt knäckande denna värk är!!!
Pratade nyligen med en kollega, oxå busschaufför, han opererades 3 ggr för samma diskbråck och det tog 2 år att bli bra. Då var det endast ett diskbråck.
Panik och ångest drabbas jag av nästan dagligen, speciellt över att jag ej vet vad jag ska jobba med, klarar inte heller att gå långa sträckor, sitta eller ligga länge heller.
 
Det enda råd jag har är att ta vara på dom korta stunder av smärtfritt. Försöka tänka positivt och distrahera/lura hjärnan med roliga saker och då så att säga glömma smärtan korta stunder.
 
 
 
 
 
 

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons