Forum Smärta


Båtbenet i handen

Är det någon här som brutit båtbenet och kan förklara vad som gör att man skall söka läkarvård? Jag skadade handen för 4 veckor sedan och då blev hela armen svullen och läkarna trodde då att armen var brutet, någon undersökning på handen gjrodes inte och armen var inte bruten när röntgen gjordes. Svullnaden gick ner men det har varit stelt och motståndsaktig runt tum trakten. I förrgår föll jag här hemma och landade på samma arm och nu gör det riktigt j-a ont. Försöker leta efter den sk. snusgropen men det är så svullet så det går inte. Det gör mest ont när jag trycker på sidan av handen mellan handled och tummen..är det båtbenet? Konstant smärta som blir brännande och huggande vid handledsrörelse eller om jag ex. greppar en kopp. Klarar alltså av att lyfta saker utan att tappa något..men ont gör det.. Vad säger ni..finns det något sätt att kolla statusen på handen på något sätt...känns lite jobbigt att sätta sig på akuten igen..hur många dagar kan man vänta..blir det värre smärtmässigt? Tacksam..har aldrig brutit eller stukat något i hela mitt liv nämligen.. (= tacksam)

Hej, jag blev påkörd i en slalombacke för några år sedan och fick då den andre personens skida över höger hand. Hand och arm svullnade genast upp ganska mycket och jag blev röntgad avseende armen. Inga sprickor eller brott kunde ses på plåtarna. Svullnaden av armen försvann men efter ytterligare några dagar- ca 1 vecka svullnade det runt handen, precis som du beskriver och det smärtade att hålla i muggar och glas. Jag jobbade på ett labb och skulle använda en pipett med fjäderpistong som jag skulle trycka ner med tummen, det var väldigt smärtsamt. Jag fick gå tillbaka till läkare och röntga handen och de såg då att båtbenet var av. Jag rekommderar dig att gå till läkaren igen. Beskriv smärtan, hur den känns, när den känns och begär en röntgen. Gips fixerar och minskar smärtan. Lycka till!


Tack så jättemycket för ditt svar. Jag var tidigare idag och röntgade handen igen och det var ingenting på båtbenet. Däremot var handleden av och nu sitter jag här med en gipsad hand och arm. Läkaren var orolig för båtbenet iaf så även om handleden läker på 14 dagar skall jag ha gipset en vecka till och sedan blir det ny röntgen. Känns inte så ok nu med gips men det går väl över, var inte så skönt innan heller :-(


Hej igen, det var tråkigt att höra att din handled var av, jag kan tänka mig att det smärtar betydligt mer än ett båtben. Jag hoppas att gipset gör att även båtbenet fixeras och läker under tiden du är gipsad. Det är besvärligt med gips runt händerna, man känner sig ju rejält handikappad, man är ju van vid att ha två händer att göra saker med, bara att sköta hygienen och få på och av sig kläderna blir ett bestyr. Jag hoppas du har någon som kan hjälpa dig, med de pilligaste sakerna. Själv fick jag försöka duscha med ena armen utanför duschdraperiet och allt tog väldigt lång tid. ta det lugnt och sköt om dig själv, vänliga hälsningar!


Hej, Tack för din omtanke :-D

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons