Forum Smärta


Forumtråd: barttagen stortånagel

Hej! Någon annan som har dragit bort sin tånagel pga av nageltrång? Jag gjorde det på egen hand men det har runnit var i flera dagar nu och smärtar lite då och då..Borde jag säöka eller är det bara att fortsätta att lägga om "såret"?Alla tips och råd är välkomna!!

Om ett nageltrång är infekterat bör man söka för det, har jag läst någonstans. Ring till vårdcentralen och fråga. Eller till sjukvårdsupplysningen, de kanske kan ge dig råd. Själv har jag aldrig sökt för infekterade nageltrång. Jag antar att du hade infektion in under nageln, annars drar man inte loss den så lätt. Det kan bli allvarligt om man inte lyckas häva infektionen utan det blir väldigt långdraget.


Jag har opererat bort min stortånagel och även dödat nagelroten. eller inte jag... en läkare på vårdcentralen gjorde det. Det tog ca en timme och sen var det klart. det som gjorde mest ont eller som ar obehagligt var bedövningen. sen efter det så har ajg aldrig haft vare sig ont eller hft ngåon infektion i stortån. Man ska ALDRIG ta bort nageln själv! Man kan få djupgående infektioner och det kan sluta med ett riktigt elände! min man hade samma problem som mig och han "opererade" själv. det slutade med att han fick rosfeber samt streptokock A bakterier i tån. Han blev väldigt sjuk och blev inlagd på sjukhus. Jag tycker du ska ta kontakt med läkare fö att häva infektionen och sedan ta ställning till om du vill ha kvar nageln eller inte och vill du inte så dödar man nagelroten både mekaniskt och kemiskt. det finns risk att nageln återkommer men då får man göra om samma procedur igen och ta bort nagelroten. Det är väldigt viktigt att man håller såret rent. nagelbädden blir lätt infekterat och jag råder dig att ta fotbad dagligen med såpa! Man opererar inte bort nageln så länge det finns en infektion.


Jag har haft nageltrång på min vänstra stortå på vänstra sidan 3 gånger och opererat lika många gånger. Jag som inte gillar sprutor är det ett problem men för mig är det största problemet efter att bedövningen har släppt då det på mig gör otroligt ont. Första gånger togs en del av nageln bort och doktorn skrapade bort nagelroten. Samma andra gången fast ett litet stygn gjordes genom nageln och huden. Tredje gången (hos en annan vårdcentral) togs nageln bort i vanlig ordning men denna gången använde doktorn någon slags grej som hette lapis(eller nåt). Det gjorde ännu mer ont men det verkar som nageltrången håller sig borta. Fast nu har jag fått det på andra sidan tån P Så att ta bort nageln själv kanske låter bra till en början men bäst är nog att använda alsolsprit på en liten bomullsgrej som man tejpar fast på tån, så att infektionen försvinner. Sedan går man till sin vårdscentral.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons