Forum Smärta


Analproblem

Jag har ett enormt problem som även börjat påverka sexlivet. För några år sedan hade jag en period då jag hade extremt mycket prblem med magen, stress, magkatarr och även väldigt hård. Så varje gång jag skulle gå på toaletten så blev det till en hemsk upplevelse. Det gjorde jätteont, det blödde, jag grät... Ja hela fillevippen. Tyvärr har det ju blivit så att det har satt sina spår! Det blöder ofta fortfarande och det har nu bildats en "tapp" i analöppningen... Jag hatar den! Den gör ont och är bara vidrig! Det är alltså typ en skinn-bit som sticker fram. Kan man göra någonting åt detta? Kan man ta bort det och få det till att bli bra? Vart ska jag vända mig? Oerhört tacksam för svar!!!

Hm kan det va hemorrojder kanske? Det bästa är nog att gå till vårdcentralen så kan de undersöka dig...


Hittade din fråga när jag trålade runt på netdoc. Du har förhoppnngsvis löst problemet vid det här laget men några funderingar kan jag ju få göra Det verkar vara samma problem som jag hade. Jag krampade i analöppningen, oklart varför. Blev mekaniskt utvidgad och fick order att äta hela linfrön och vetekli i fil eller liknande. Sen dess har det varit bra. Skinnslamsorna får du nog leva med det är en bit av tarmen som du har tryckt ut. Hemoröjder kommer sig av att man går sönder, avföringen som är bacill bemängd, fixar till en inflammation och sen är cirkusen igång! Jätteont och svårt att läka ut. Yttersta noggrannhet med rengöringen. Savett toalett så fort man går sönder. Kanske är du spänd hela du och får då även huvudvärk. Verkar inte så kul för dej! Lisskarin


Nu tror jag också att du redan fått hjälp men är det en analflik så går den annars att operera bort. Jag har gjort det själv men det var mkt smärtsamt och med dålig sårläkning blöder det fortfarande 3 mån efteråt. O andra sidan var det mkt smärtsamt i perioder innan också och kändes mkt ohygieniskt och obehagligt. Lider man tycker jag alltså man skall göra operationen, jag ångrar mig inte. Sedan är grundproblemet svårare, nyss börjat hos dietist på råd av kirurgen för att bli av med förstoppning men framförallt få tarmen att arbete normalt igen.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons