Nya läkemedel mot fibromyalgi


Publicerad den: 2014-09-22
Författare: Terese Alvén

Annons

Nya läkemedel som antidepressiva SNRI-preparat och läkemedel mot epilepsi kan nu användas mot fibromyalgi och möjliggör en farmakologisk behandling. Genom en tidig behandling kan risken för kvarvarande besvär och följdeffekter minskas. Just nu pågår ett vårdprogramsarbete inom Stockholm läns landsting där behandling och omhändertagande av fibromyalgi-patienter står i fokus. Fibromyalgi ger långdragen muskelvärk och ger en ökad smärtkänslighet.

Få mejl när vi publicerar något nytt inom detta område

Du kan avsäga dig våra utskick när som helst genom att klicka på en länk som finns i alla utskick. Läs mer om Netdoktors personuppgiftspolicy här .

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
 • Avatar Tidigare användare 2018-12-26 00:00 (3 år sen)

  Jag fick medicin mot epilepsi av en f.d. läkare för 7 år sedan, de som jag har varit i kontakt med nu bara skrattar åt mig. Jag har även haft tre hjärtinfakter, jag har ingen matlust, sätter maten i halsen, spyr och har rasat i vikt. 2008 fick jag diagnosen fibromyalgi, jag har även en whiplas mm

 • Avatar Tidigare användare 2018-09-1 08:36 (4 år sen)

  Hej
  Glömde säga att jag är metadon patient sen 14år tbx utan återfall. Så medicin är begränsat för mig. Tack på förhand

 • Avatar Tidigare användare 2018-09-1 08:34 (4 år sen)

  Hej
  Har haft smärta i många många år som kommer från o till men sista åren har det eskalerat. Det har tagit prover eftersom min mamma har reumatism, sjögren syndrom mm. Hittade ej nåt avvikande men vet hennes heter nåt speciellt också. Fick av min läkare för många år sedan gabapentin som ej gör någon som alls verkan o har högsta dos på 4 tabletter 3ggr om dan.
  Värken har mest varit i benen innan, mest högra men börjat i fingrar som låser sig på samma sida. Sover knappt på nätterna. Ska boka tid nu igen o fortsätta utredning om detta. Känns som ingen tror på att jag har ont.

 • Avatar Tidigare användare 2018-06-30 22:43 (4 år sen)

  Kan Oxykodon i depo-form nyttjas av äldre person som samtidigt äter hjärtmedicin samt blodförtunnande Xarelto ?
  TACK

 • Avatar Tidigare användare 2018-05-7 12:12 (4 år sen)

  Har haft fibro i ca 30år och ätit alla tänkbara mediciner som inte har hjälpt ökat dos ,minskat dos på läkares inrådan inget har hjälpt Nu har ett under hänt bröt benet för ett tag sedan fick något utskrivet som heter oxykodon tar en tablett var tredje dag ALL VÄRK ÄR BORTA Jag har slutat äta alla andra tabletter mår toppen

 • Avatar Tidigare användare 2015-01-17 14:49 (7 år sen)

  Då kan min dotter prova det här? Även om hennes läkare sagt att det inte finns nån hjälp

 • Avatar 2014-11-5 20:49 (8 år sen)

  Ann-Cathryn Andersson: Det kunde nästan varit jag som skrivit det du skrev. Också haft sen mitten 80-talet och till och från mer smärta. Just nu dåligt period sen ca 1 månad.

 • Avatar Tidigare användare 2014-10-29 18:41 (8 år sen)

  Har mått dåligt av detta sedan 80-talet tycker ändå jag har lärt mig att leva med det men nu är jag i en dålig fas sedan 2månader värk hela tiden trött sover dåligt mår väldigt dåligt har fastnat försöker vara positiv men just nu ser jag ingen ljusning