Forum Fibromyalgi


Forumtråd: Mjölksyra, stickningar, domningar – MS, ME, Borrelia, Fibro, Twar, Sjögrens, Hypotreos?

Hej,
Jag undrar vad det är jag är drabbad av?
Började med stickningar och brännande känsla i huden i somras, först fingrar och fötter, sedan precis överallt på hela kroppen och huvudet. Stickningar, även klåda, brännande känsla, tom tungan, sedan började stora partier få domningar. Ryggen, skulderbladden, nacken även bakre delen av huvudet kan få krypningar och domna bort.
Gick till läkaren som tog en mängd prover. Resultatet: MS, ALS, även några tumörer kunde uteslutas. Normala sköldkörtel nivåer. Bvitamin, magnesium, allt ok. Men det upptäcktes att jag hade nästan obefintligt med D-vitamin i koppen. Började med D-vitamin tabletter.
Blev sjuk under december, fick ett skov, och då fick jag så mycket smärta i kroppen att jag knappt kunde röra mig, dvs värk i leder och muskler.
Från december till mars mådde jag ganska bra, men försämringen att jag börjar få mjölksyra i armar och ben vid minsta ansträngning. Blev förkyld i mars och allting kom tillbaka, smärta, stickningar, domningar. Extrem värk under fötterna.
Det jag lider mest av är att jag får mjölksyra utan ansträngning och att jag har extrem värk och är öm under fötterna. Fått remiss till konsultation hos neurologen om ca 6 mån. Där kommer man väl få ta fler mer ingående prover gällande MS och även utredas för andra sjukdomar.
Alla besvär förvärras dagarna runt mens!
Min två skov har varit i samband med förkyldningar!
Övrigt om min hälsa. Ca 25 kilo övervikt efter två graviditeter, alltid haft lätt för att lägga på mig. Har alltid haft rikliga blödningar, ca 7-9 dagar. Dessa har minskat i antal senaste sex åren, var nere på en 1-2 dagars blödning. Efter D-vitamindoserna har mensen faktiskt blivit lite längre, dvs 2-3 blödningsdagar. Ständiga svampinfektioner i underlivet. Svårt att hitta ord ibland. Har stickningar även i ögonen, men framförallt jämt röda ögon numera.
Är desperat och orolig, vad har jag drabbats av? ALS kanske kan strykas bort. MS, ME, borrelia, twar, Sjögrens, fibromyalgi, hypotyreos? Lämnat ca 40 blodprover och allting visar på normalt.
Någon som känner igen sig? Om ja vad ska jag kräva för undersökningar och behandlingar? Boendes i Sthlm, men tar mig vart som helst ifall ni rekommenderar ngn expert.

Jag hoppas att du hittar lösningen på ditt problem och skulle det tex vara MS så går forskningen framåt på det området och många lever bra liv med MS som oftast går i skov. Du nämnde att det började i somras så borrelia kan vara ett alternativ, man kan ju också fundera över TBE men du skulle antagligen vara sjukare då. Det kommer antagligen att titta efter neuroborrelios i din spinalvätska men man kan ha kroniska besvär av borrelia utan att ha neuroborrelios och där är sjukvården hopplöst efter. Alternativ finns i tyskland tex Ausburg men kostar tyvärr mkt penger, på symtomen låter det delvis som borrelia. Jag känner igen stickningarna och domningar som kardinalsymtom. Sjögrens är också möjlig, känner du att du är torr i munnen och ögonen, det är dock ganska uttalade symtom vad jag förstår. 
Alternativ är först att söka dig till en bra husläkare, hör dig för.. titta i doktorsguiden (sök efter kvaliteer som du behöver) osv, tråkigt nog så måste du stålsätta dig att trots att ha kontrollerat läkaren så gott det går innan kan det vara en dålig läkare för dig. Du har ingen diagnos ännu så för dig är det viktigt med en som skickar iväg till specialister, gör alla prover som går, tar dig på allvar och lyssnar på dig samt är en spindel i nätet för all information som dina prov och specialister kommer med. 
Om man tar det som avviker i dina prov som din d-vitamin brist så kommer jag att tänka på sarkoidos också att du har problem med ögonen som inte är ovanligt för denna sjukdom. Levervärderna kan vara dåliga om man har sarkoidos.
Ta kontakt med patientföreningar och prata med någon tex borrelia, sjögrens, ME och fibro. 
 


Hej Fiffistar!

Jag känner igen dina symtom. Jag har under snart två års tid försökt ta reda på vad dom beror på. Jag får mjölksyra direkt vid minsta ansträngning som när jag går i trappor, cyklar eller håller upp armarna för att locka håret. Jag kan inte gå inomhus utan inneskor då jag får extremt ont under fötterna utan. Alla besvär förvärras också kring menstruation speciellt att jag får extrem värk i ben och armar. Har du kommit närmare en förklaring till dina symtom?


Hej hur har det gått för dig, har du fått någon diagnos? Har liknande problem sedan ett tag med stick, domningar, brännande smärta i hela kroppen och känslig hud


Jag skulle också jättegärna höra om du fick någon diagnos tillslut eller om det gick över? Jag har samma symptom själv sedan någon slags virusinfektion ett halvår tillbaka. Varje gång jag varit det minsta förkyld sedan dess (vilket jag konstigt nog varit 4 ggr) har symptomen kommit tillbaka, muskel- och ledvärken har alltid blivit värre exakt på ägglossningsdagen och fortsatt ändå fram till mens. Är livrädd att detta aldrig kommer gå över....


Det låter som ME/CFS. Googla. Bor du i Stockholm finns mottagning, Stora Sköndal.


Hej,
Har du (och ni med liknande symtom) kopparspiral? Påminner om biverkningar högt koppar kan ge.


Nej, ingen spiral.


Hej,
Jag har/har haft samma symptom som beskrivs här ovan. Provtagning efter provtagning, det enda som hittades var låga nivåer av B-12. Detta trots mycket god och varierad kost. Sprutor i rumpan för att snabbt komma upp i nivå, men det blev inte bättre. Remiss för neurologisk utredning. I väntan på kallelsen så har jag provat glutenfri kost i ca 3v. Har inte varit så här bra i magen på åratal och mina problem/krämpor klingar av. Hoppas verkligen att det är bestående. Kanske värt att prova?


Tack för tipset! Har varit glutenfri nu i ca 11/2 vecka så vi får se...


Hej! Hur går det för er? Känner igen symtomen. Precis som Riffraff.


Jag har nu varit glutenfri i en månad, ingen förändring. Jag har ME diagnos och fått B12-injektioner, hjälpte inte. Provar nu att äta anti-inflammatoriskt för att se om det hjälper. Någon hade blivit bättre av CBD-olja så jag tänkte prova det.


Vet inte hur det gick för Fiffistar. D-vitaminbrist kan tyda på Lupus.


Har i princip alla symtom som nämnts ovan, jag fick mitt första stora skov i samband med att min son föddes och fick därefter diagnosen SLE, har även epilepsi och även den har blivit mer påtaglig sedan jag fick SLE, går nu i skov med lugna och aktiva perioder, finns särskilda prover att ta för att fastställa diagnosen!
Googla lupus eller sle(samma sak)
Trodde själv det var sköldkörteln eller ms innan ja visste!
Lycka till!
Ställ gärna frågor om du/ni har några :)


Hur går det för alla i tråden?

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons