Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Elektronisk cigarett lanseras i USA

Annons
Nu lanseras en batteridriven cigarett av plast i USA. Den ser ut som en vanlig cigarett men är i själva verket ett plaströr med en glödande diod i ena änden.&nbspI röret finns ett litiumbatteri som värmer upp en lösning av nikotin som kan inhaleras. Den nya nikotinprodukten kallas för e-cigarett, där e står för elektronisk. Företaget Njoy som lanserar produkten menar att e-cigaretten, som inte luktar eller smakar som en vanlig cigarett, är ett sätt att få i sig det beroendeframkallande nikotinet utan att för den delen dra i sig alla de cancerframkallande ämnena som finns i vanlig tobaksrök.

Men den nya nikotinprodukten har väckt debatt i landet. Bland annat menar amerikanska organisationer som arbetar mot rökning, att företaget vänder sig till ungdomar som lätt kan köpa produkten via nätet, utan att behöva bevisa att man har den rätta åldern inne. Företaget hävdar dock att de riktar sig till vuxna som vill tillgodose sitt nikotinbehov även på platser där det inte är tillåtet att röka. Och samtidigt erkänner företaget att de inte har något syfte att bidra i kampen mot rökning.

– Vi byter inga vanor, vi ger bara människor ett bättre sätt att få i sig nikotinet, säger James Leadbeater, chef för Njoy, till Washington Post.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons