Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Allt fler förgiftas av nikotin från e-cigaretter

Antalet personer som förgiftats av nikotin från e-cigaretter ökar kraftigt. Giftinformationscentralen har hittills i år fått in 29 anmälda fall, jämfört med tre förra året. En tredjedel av de 29 i år är barn.

D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2013-12-30

Annons

Personerna har via förtäring, ögonkontakt eller inandning utsatts för vätska till e-cigaretter.

– Vi skickar alla barn till sjukhus direkt. Vi har haft några med väldigt kraftiga symptom av kräkningar, de blir kallsvettiga och dregliga och får hjärtklappning, det bränner och svider i halsen, men tack och lov inga dödsfall, säger Emma Pettersson, apotekare på Giftinformationscentralen, till DN.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar Tidigare användare 2014-01-6 01:55 (10 år sen)

    Fantastiskt dålig artikel och oerhört missvisande. Det finns så otroligt många andra farliga saker i hemmet, men de pratas det inte om. Det viktiga här (precis som med andra farliga saker) är att hålla de utom räckhåll för barn! Kom gärna och diskutera med oss på:

    www.e-cigarettforum.se - Sveriges aktivaste e-cigarettforum


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.