Forum Sluta röka & sluta snusa


vill inte men måste.

Jag vill verkligen inte sluta röka, det är avslappnande, socialt och jag blir helt tokig om jag inte får röka när jag är sugen. Men jag vet att jag måste sluta. Ska börja plugga till förskollärare nu i höst och jag vill inte va den där fröken som står bakom husknuten och röker och som blir vansinnig på barnen om jag inte får röka. Så ska det ju inte va och jag vill inte utsätta dem för varken det eller cigarettrök. Hur gör jag?

Du bör börja i rätt ände, sluta säga att du måste, det blir så oerhört jobbigt då, måste är ett ord som känns tvunget och inte som ett val du faktiskt har. Säg till dig själv istället att det är du som bestämmer och att du gör precis som du bestämmer dig för att göra. Panik sluta inte, utan lägg upp en plan över hur du ska göra i vissa situationer, försök att inte måla f-n på väggen, allting blir bättre med tiden. Och efter inte allt för många dagar så har det värsta passerat. Lycka till och ett starkt tips är att du går in och läser andras dagböcker, där hittar du en hel del tips och skriva gärna själv hur du tycker att det är, även om du bara vill spy galla över alltihop. //Maria


Jag slutade röka i söndags och tycker det går superbra hittintills. Försöker tänka att det är jag som bestämmer och att jag gör det f ör min egen skull. Hade tjejmiddag i gårkväll. Det blev räkor o vin och jag trodde att det skulle bli en pina att inte röka MEN jisses så bra det gick. Ingen annan rökte så det underlättade säkert men det är bara att stålsätta sig. Lycka till. Vi kommer att lyckas!!!!


Jag har också läst boken och nu slutat!! Helt fantastiskt! Jag vet att det låter konstigt för er andra att en bok kan få en att sluta. Men ge den en chans. Det värsta som kan hända är att du fortsätter att röka och då har du alltså inte förlorat något på det. Men du kommer att ha fått mycket bättre insikt om rökning och hur man slutar på det enklaste sättet utan att behöva plågas av abstinens och annat!!


Aaiva. Herregud, du är bara 20 år. Självklart ska du sluta nu. Är också lärare. Kan tala om för dig att ,det har varit ett evigt tuggummituggande ( vanligt tuggummi) för att inte eleverna ska känna röklukten. Sen om någon sett att man röker och frågar, röker du? Då känns det verkligen fel. För mig har cigaretten varit = avkoppling, socialt m.m Men ärligt talat hur mycket mer avkoplad är man efter att ha rökt en cigg. Cigaretter gör inget annat än förstör lungorna. Det märks inte när man är ung. Men om man röker i många många år så märks det. Har man tur då så klarar man sig med ett rökstopp. Efter många försök gjorde jag ett till för 4 dagar sedan. Med hjälp av nikotintuggummi. Fungerar alldeles utmärkt.


Jag håller med hette67, tänk om! Tankens makt är stor, enormt stor och det går att "programmera om sig" jag lovar. Själv tänker jag att jag VILL sluta röka. Jag UNNAR mig att leva ett friskt liv, ett långt liv med kvalitet. Jag VILL vara fräsch, dofta gott, vara rosig om kinderna osv. Lycka till.


Ja, det är heeelt sjukt att man kan sluta av att läsa en bok! MEN DET ÄR SANT!!! Läs: Allen Carr- "Äntligen ickerökare!"

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons