Forum Sluta röka & sluta snusa


klarar inte sluta snusa

hej jag har hållt på att snusa i snart 13 år å jag mår dåligt av snuset ibland. har försökt sluta på alla vis utan att lyckas. har provat fejksnus med men det gick inte ändå.. vad ska jag göra?? hatar verkligen snuset men jan inte sluta..

sluta tvärt! Jag har snusat ungefär en dosa om dagen i 13 år och bestämde mig för att sluta. Sedan de 31.e mars har jag inte snusat en enda snus, inte använder jag nikotintuggummi eller plåster heller. Endast vanliga tuggummi... Det har varit otroligt svårt med det som har hjälpt mig har varit motion (löpning och långa promenader) samt tanken på att den som inte klarar av att snusa är en svagsint idiot.... för så är det faktiskt... svaga idioter... Jag utsatte mig för det svåraste redan första helgen: ut och drack pilsner med de snusande grabbarna. Trots en stort alkoholintag tog jag inte en snus eller ett bloss. Klarade jag det - klarar jag allt... Efter en månad är det fortfarande svårt men betydligt lättare än i början, nu finns ingen anledning till att börja igen. lycka till


Nu är jag inte snusare eller föredetta snusare( jag är föredetta rökare ), men jag blev ändå häpen över att i "apankokos" text läsa att de som inte klarar av att sluta snusa är svaga. Men då har han själv varit svag i 13 år då, väldigt märkligt resonemang, anser jag. Nikotin är lika starkt som kokain, så om man lyckas sluta så är det jätteduktigt gjort, men det betyder inte att man är svag om man inte lyckas. Det betyder att det kanske är nästa gång det är meningen, det finns många anl. till att det inte gick den här gången Huvudsaken är att man fortsätter att försöka igen och igen, för plötsligt en gång så funkar det, Du är rök/snusfri.


Jag slutade snusa efter 30 år,jag har hållt upp i 48 dagar.I början gick det bra,kände bara lite sug efter prillan i samband med kaffe eller en öl.Men nu är det värre,längtan efter snus är borta...jag har fått ngt som jag antar är riktig abstinens.Känner stickningar/domningar i armar och ben,även i ansiktet..Kroppen känns stressad och jag har lite yrsel från och till....Jag uppsökte en läkare,dom kollade EKG och blodtryck och konstaterade att EKG:n var bra,,,däremot har blodtrycket gått upp...ska inte det sjunka när man slutar inta nikotin?Ibland är jag så nere och deppig att jag bara vill ta en snus för att se om jag börjar må bra igen.. Men jag inser också att om jag gör det så kommer jag aldrig lägga av,för det här vill jag aldrig gå igenom igen..


Hej. Det är med att bli snusfri som med mycket annat - problemet är inte att sluta - problemet är att inte börja igen... Jag började snusa 1973, så jag har en viss erfarenhet både av att snusa, sluta och börja om. Det som är helt klart är att det som styr är MOTIVATION. Kan låta simpelt, men är det inte alltid. T.ex. gick det bra att lägga undan snusdosan när jag var gravid (3 ggr), anledningen var motiviation. MOTIVATION är inte att "nu har det känts för taskigt i käften och kistan ett tag, det vore så skönt att slippa prillan". Det håller inte. MOTIVATION är när du helt ärligt bestämt dig för att du VILL och SKA sluta. Självbedrägeri förekommer... Och det är din motivation du ska ta fram när du hållit upp 3,5 vecka eller så, känner dig jätteduktig (vilket du är) men tänker att EN liten jävel kan jag ta. DET KAN DU INTE - inte ostraffat ialla fall. För inom 5-10 dagar har du "tillåtit" dig bara en till, och sedan är du körd. Igen. Så mitt grundtips är: Sluta den dagen du känner att du VERKLIGEN VILL, bryt tvärt och kom ihåg att det är bara en enda sak du alltid ska undvika: att stoppa snus under läppen. Gör allt annat - ut och gå, klättra på väggarna (värsta suget brukar inte vara mer än 5 minuter, så det blir inte så lång klättring), prata med någon, DISTRAHERA DIG! Och du - LYCKA TILL! hälsar snusfri sedan 15 december och för alltid - för jag kommer undvika den första prillan


Hej Jag känner så väl igen mig. Ofta får jag ett kraftigt illamående och darrningar, orsaken är att jag matar in snus efter snus, och naturligtvis reagerar kroppen negativt på allt nikotin. Jag är så trött på att snusa. Jag har försökt oändligt många gånger förut, med färsk ingerfära kom jag långt. Med nikotintuggummi längre. Men... När suget försvunnit efter en månad är behovet fortfarande kvar. Och när frun sitter där, med sin snus och kaffekopp känns det som det skulle vara livets godaste känsla att börja om. Och så börjar jag om... Och nästan genast börjar jag mata in snus på snus, och mår dåligt och tycker illa om nikotinet. Men, den här gången ska jag följa det här programmet. Och faktiskt prata med andra (som dig) om mitt beslut att sluta. Och det känns som jag faktiskt är på god väg att verkligen välja bort nervgiftet. Jag ger mig själv visioner där jag är frisk, pigg och stark. Jag har investerat i ett nära nog komplett hemmagym (fattas bara en latsdrag mm..) Den här gången tar jag hjälp (min akilleshäl är att alltid klara allt,allt själv) och det känns som en ny fräsch morgongryning är nära. Lycka till, tillsammans kan vi klara av det.


Tjena! Många kloka ord på vägen i detta forum. Känner igen symtomen. Har snusat alldeles för många år själv och har, som så många andra, otrevliga minnen av de gånger man lagt av. Tyvärr måste jag hålla med apankoko, det är en svaget. De gånger jag fallit tillbaka i dosan är när jag upplevt omvärlden alltför jobbig eller jag saknat tro på mig själv. Istället för att ta tag i situationen har dosan fått trösta och bli en "tuff" image. Men har man slutat och håller stånd så är man definitivt starkare än många av de som inte har någon abstinens eller nikotinsug att hålla tillbaka! 1 september blir det inget mera snusa av för min del . Min MOTIVATION: 1-Skäms över att söka tröst i snuset istället för att ta tag i mig själv o tillvaron. 2- 1140 kr/månaden, 13 680kr/året, lågt räknat. Nog faan kan man ha roligare för dom pengarna!! Så den 1:e beger jag mig åter ut på slagfältet för att stanna. Denna gången vet jag var farorna är, och vad belöningen blir. Denna gången ska jag stå fast. Mycket jävlar anamma, fysisk sysselsättning och ärlighet mot mig sjäv och andra är ledorden. STÅ PÅ ER, FÖR NI KAN OM NI VILL!!


Nu har jag gått med i programmet efter att ha snusat mer eller mindre i 10 år. Jag tycker att det känns viktigt att visa min dotter rätt väg att gå, samt att jag är rädd för att mina tänder ska ramla ur. (jag som alltid har haft fina tänder) Samt att de blivit gula. Varje gång någon tar fram en kamera måste jag lägga ut för jag blir så jäkla ful på kort med en prilla under läppen. Börjar jobba som sjuksköterska till sommaren och tänker på alla gånger man känner sig ofräsch i munnen för att man snusat halva dagen eller inte har haft tid att ta ut snusen och den börjar rinna och man ska stå nära och utföra någon undersökning eller så. Dyrt! Finns många goda argument att sluta o bara ett halvbra för att fortsätta: Att det är gott när man är sugen.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons