Forum Sluta röka & sluta snusa


Abstinens

Är det någon som vet hur länge denna abstinens ska sitta i? Har varit nikotinfri i två veckor nu men känner hela tiden en enorm rastlöshet.

Jag slutade röka 1/8 i år, har emellanåt haft otroliga abstinensbesvär som visat sig på alla möjliga vis. Det känns som om det faktiskt försvunnit nu, troligen p g a en operation i förra veckan (som inte hade något med rökningen att göra). Efter den känner jag äntligen (hittills iaf, peppar peppar) att det luktar illa om cigaarettrök, massa andra lukter också förresten. Förut smög jag gärna i närheten av någon jag såg röka bara för att få känna lukten av cigarretter, tog t o m upp en gammal fimp en dag när jag var ute på promenad, bara för att lukta lite på den. Ja nu känns det, för första gången sen jag slutade, som om jag faktiskt kommer att klara det denna gång. Men som sagt, det har tagit nästan 3 månader att komma hit! Jag tror att om man bara är jätteenvis och ser till att avstå trots rastlöshet och sug så går det över till slut även fast det tar tid. Lycka till, jag tänker på dig, kramkram!


Tack för svaret. Idag känns det lite bättre. Hoppas att det kommer att gå åt detta hållet nu. Bättre och bättre dag för dag....:-)


Jag har precis slutat för fyra dagar sedan, med nikotin plåster. Abstinensen är outhärdlig, men måste säga att det värsta är att allting går på slow-motion. Det är ändå skönt att veta att man gör en grym sak, som att sluta. Försök tänka på annat, ha kul med nära och kära, få bort lite så där tankar på abstinens, och föreställ dig utan :) Mental bild .. mm, bla bla. Försöker tillämpa alla metoder på en och samma gång =) , men abstinensen blir inte värre än så, då om du t.ex. "ger dig".. och röker.. lite till, och bestämmer dig för senare att sluta... kommer det vara alltså ännu värre, då mer nikotin, mer intränad vana :) Så go for it, och se framåt =)

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons