Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

En rökares monolog

Jag skulle vilja tala lite om... host... host... om rökning. Det är så många människor som pratar om rökning och jag skulle gärna... host... vilja säga vad jag tycker. Det förekommer en massa missuppfattningar om rökning.

Uppdaterad den: 2008-10-02

Annons

Man påstår att rökning... host, host... skulle vara skadligt. Det är inte sant. Det är bara trams som läkarna hittat på för att de ska kunna skylla alla möjliga sjukdomar som de inte kan bota på rökning. Prat! Jag har rökt i 30 år utan att det har skadat mig det minsta. Jag är frisk som en... host... nötkärna. Rökning är inte farligt. Att jag hostar lite beror på en förkylning. Som jag har haft i 30 år.

Det finns tillfällen som kräver en cigarett. Efter maten, till exempel, då är det gott. Och före maten. Och under maten kan det...host... vara gott med ett bloss, speciellt om det är rökt mat. Och är det inte rökt mat så blir det.

Annons
Annons

Somliga säger att det är dyrt att röka. Det är det inte alls. Det är bara en fråga om att prioritera sina utgifter. Om man hoppar över semesterresor och onödig lyx som tv-licens, försäkringar och fast bostad, så är det inga problem. Och middag behöver man ju inte äta varje dag, man kan ta en cigarett istället.

När folk börjar tjata om det här med rökning och pengar, så brukar jag säga att det mesta man betalar för cigaretter går till skatt. Dessa cigarettskattepengar går sedan till sjukvården, så vi rökare räddar livet på sjuka människor genom att röka. Om alla rökare slutade röka så skulle landets sjukvård rasa ihop.

Icke-rökare älskar att prata om hur farligt det är att röka. Det... host, host... tror jag inte på. Jag känner personligen flera rökare som är nästan friska. Jag känner en storrökare som är 82 år gammal och han lever fortfarande. Eller gjorde åtminstone förra veckan när jag hälsade på honom på sjukhuset.

Annons
Annons

Och det här snacket om att rökare får dålig kondition! Det är inte sant! Jag kan titta en hel eftermiddag på fotboll på tv utan att bli andfådd. Det är inget fel på min kondition. Det behövs faktiskt en väldigt bra kondition för att orka hosta så mycket som jag.


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons