Fråga om ryggraden, muskler och leder

Till oss på Adolf Fredriks Fysiocenter kan du ställa frågor om ryggraden, muskler och leder.

Adolf Fredriks Fysiocenter AB startade 1995 och har kliniker på Kungsgatan och Drottninggatan i Stockholm. På klinikerna arbetar fysioterapeuter, naprapater, läkare, dietist, arbetsterapeut, massörer samt  kiropraktor sida vid sida. Kliniken inriktar sig på behandling, rehabiliteringsträning och förebyggande insatser för människor med besvär i ryggrad, muskler och leder.


Fråga   Skelett

Fråga: Nervsmärta i vänster arm

Jag har sedan två veckor tillbaka får svår nervsmärta plus domningar i pek-och långfinger på samma arm. Jag kan med fingrarna följa smärtan längst median (?) - nerven och även på baksida av armen. Utöver helhetssmärta så känner jag extra känsliga små områden vid armbåge samt handrygg. Känns som att nerverna är inflammerade. Data röntgen visar inget problem med disk.

Jag fick smärtan i samband med nackspärr, som nu efter dessa 2 veckor är borta, förutom en låsning i vänster skuldra. Skuldrans kant (mot ryggrad) känns full utav muskelknutar vid massage. Jag har varit på vc 4ggr, akuten 3ggr, kiropraktorn ville inte röra på mig, lika så sjukgymnasten.

Dessa möten har resulterat i mängder av narkotiska preparat och morfiner och mediciner, kvaddlar med saltvatten, kvaddlar med vatten och bedövningsmedel (när nackskottet var som värst och det hjälpte mig att somna och höll i två timmar sen samma igen) en dataröntgen på nacke samt en mjuk nackkrage... Ingen har rört och tryckt ordentligt på min skuldra eller arm. Jo, ett lätt tryck på nacken kotor och snabb \\\"tryckning\\\" på armen. 

Jag äter redan mycket medicin då jag har bipolär sjukdom och är således  i stort behov av bra sömn och att kunna leva hyfsat ok med rutiner och möjlighet till basbehov. Annars finns risk för att jag insjuknar i detta istället /därtill! 

Vad f---n ska jag ta mig till? Så fort medicinerna slutat värka så vaknar jag av en fruktansvärd smärta i armen. Jag gråter och ojar mig och begraver mig i soffan med ettvärmeomslag runt armen. Helt beroende av min familj som får ta hand om mig. Ska det bränna så här? Kännas så inflammerat? Göra så här förbaskat ont? Eller är jag överkänslig?

Nu har jag får Gabapentin utskrivet, som ska hjälpa mot nervsmärtan ... Kanske... Jag måste äta den i två veckor för att se först om det vet effekt... Ingen läkare har pratat om uppföljning på denna medicin... Det fick jag kräva och ifrågasätta själv på akuten. Som skickade en \\\"rekommendation till uppföljning) till min vårdcentral. 

Läkarna jag mött verkar endast intresserade av att ge mig tunga mediciner istället för att ta reda på  vad som är problemet. Bara jag fick veta det så skulle det kanske kännas lättare att härda ut. Men att bara få tabletter så här... Som dessutom inte hjälper mot nervsmärta! Det hjälper mig att slappna av och somna dock. Jag tycker det hela är fruktansvärt ooroffisionellt!

Jag du något tips? Vad kan det röra sig om? Vart ska jag vända mig? Är detta rimligt? Vad händer i min arm? 

Ursäkta långt inlägg  men passar på nu medan morfiner värkar och jag orkar hålla upp mobilen ...

Tack på vänsterhand!

Jenny

Svar:

Hej Jenny

\r\n

Det låter som om du har det riktigt jobbigt. När någon beskriver det du beskriver, misstänker man i första hand en nervinklämning från nacken, troligen C6 nerven. Den ses inte med vanligt röntgen, men med magnetkamera. Andra besvär som kan ge känningar ut i armen är spända muskler kring nacke, bröst, axelled och skuldra. Även stelheter i halsryggen och övre revbenen kan ge liknande besvär. Då du provat sjukgymnast, läkare och kiropraktor och en blivit hjälpt, tycker att du skall prova en naprapat.
Andra tips kan vara att, hur svårt det än må vara, är att röra på sig och  vara ute samt hitta sånt som tar fokus från smärtan.

\r\n

Lycka till!
David Söderström
Leg. naprapat
Adolf Fredriks Fysiocenter


Besvarade frågor under chatten

Fråga Besvarad
Ont i armarna

2019-05-14 | 10:32

av Adolf Fredriks Fysiocenter AB

muskeinflammation,ländrygg, skinka ben,vänster sida

2019-05-14 | 14:06

av Adolf Fredriks Fysiocenter AB

trauma knä

2019-05-14 | 16:29

av Adolf Fredriks Fysiocenter AB

hugger i ljumsken

2019-05-14 | 16:52

av Adolf Fredriks Fysiocenter AB

Diskbräck

2019-05-17 | 11:10

av Adolf Fredriks Fysiocenter AB

Ryggont efter tennis fall

2019-05-17 | 17:22

av Adolf Fredriks Fysiocenter AB

Myelom - vad betyder ”uppklarningar”

2019-05-18 | 10:37

av Adolf Fredriks Fysiocenter AB

Gång och balans problem efter fall

2019-02-22 | 20:50

av Adolf Fredriks Fysiocenter AB

Vad har hänt?

2019-02-24 | 07:47

av Adolf Fredriks Fysiocenter AB

Artros

2019-02-25 | 19:09

av Adolf Fredriks Fysiocenter AB

Knäprotes

2018-12-13 | 18:41

av Adolf Fredriks Fysiocenter AB

Ont i hela armen samt vid skulder axeln

2018-12-16 | 11:16

av Adolf Fredriks Fysiocenter AB

Smärta i överarmarna

2018-12-18 | 16:02

av Adolf Fredriks Fysiocenter AB

Smärta i kroppen

2018-11-15 | 01:28

av Adolf Fredriks Fysiocenter AB

Konstig känsla i ryggen

2018-11-18 | 18:39

av Adolf Fredriks Fysiocenter AB


Annons
Annons
Annons